Головним електриком у Тернопільську область прислали Ростислава Наволовського

27.02.2017 12:43   Джерело: НОВА Тернопільська газета
Опубліковано : Новини Тернопілля

Розпочалася ця рокировка ще торік наприкінці літа, коли Юхимець потрапив під “очищення”, що нині відбувається через розподіл енергоринку країни, - пише НОВА Тернопільська газета.

16 лютого на засіданні конкурсної комісії Фонду державного майна України було призначено нового голову правління ВАТ “Тернопільобленерго” — 49-річного Ростислава Наволовського (на фото). На цій посаді він замінив “вічного” Ігоря Юхимця, який упродовж багатьох років очолював дане відомство і, за інформацією з різних джерел, був ставлеником братів Суркісів (хоча частка Суркісів в акціях “Тернопільобленерго” складає лише 3%, їхній ставленик “рулив” ним за домовленістю з іншими партнерами-олігархами).

Розпочалася ця рокировка ще торік наприкінці літа, коли Юхимець потрапив під “очищення”, що нині відбувається через розподіл енергоринку країни. А затягнулася тому, що Ігор Юрійович оскаржував своє звільнення у суді, однак “на верхах” уже було все вирішено. Українська влада під “покровом” ненаситного бізнесмена-президента Петра Порошенка  нині прибирає до рук усі ласі об’єкти державної власності, зокрема й обленерго, а щоб процес відбувався максимально “по-новому”, змінює “старих” керівників. Відомо, що торги за посаду головного енергетика Тернопільщини були вкрай запеклими. Через те навіть було зірвано перший конкурс на заміщення вакантної посади. Подейкують, що подав на призначення кандидатуру Ростислава Наволовського “сірий кардинал” енергоринку Ігор Кононенко — права рука нинішнього президента України. Отож, зрозуміло, хто тепер отримуватиме доходи від прибуткових оборудок ВАТ “Тернопільобленерго”. Не секрет, що енергетичні товариства закуповують у держави електроенергію за копійки, а перепродують споживачам за височенними тарифами. Усе, що “наростає” у результаті такого енергетичного “бізнесу”, ділки від влади перекидають в офшори.

Читайте також

Тернополянин нагороджений орденом «Свобода»
Колишнього голову облради Жукінського жорстоко вбили у власному гаражі?

Стосовно розподілу акцій “Тернопільобленерго”, то 50,99% належать державі в особі Фонду держмайна, 24,99% та 15,1% акцій володіють кіпрські компанії “Bikontia Enterprises” і “Larva Investments” (офшори Костянтина Григоришина та Ігоря Коломойського), решта кілька відсотків — у “дрібних” руках. Водночас відомо, що основні державні обленерго донедавна контролювали брати Григорій та Ігор Суркіси, однак, судячи з усього, “динамівців”, а заодно й інших “традиційних” олігархів на кшталт Ахметова і Коломойського посувають нові — ще більш загребущі й ненажерливі на кшталт Порошенка і Кононенка.

Виходячи з нинішніх розкладів на енергоринку, векторність діяльності нового керівника “Тернопільобл-
енерго” цілком прогнозована. Кажуть, що до півроку він має призначити “своїх” людей у всі районні структури.

Щодо самого Ростислава Наволовського, то він досить непублічна постать у бізнесових колах. Туманна й неоднозначна також його біографія. Народився у Львові 20 липня 1968 року. Вищу освіту здобув аж у 2012 році (в 44 роки!) у… Донецькому інституті психології та підприємництва (спеціальність — менеджмент організацій та адміністрування). Обіймав різні високі посади у Західній Україні, Києві і на Донбасі: 1998-2000 роки — заступник директора ТзОВ “Тартл”, 2000-2002 роки — помічник голови правління з питань розвитку регіонів АХК “Укрнафтопродукт”, 2003 рік — заступник голови правління АТЗТ “Укртехнобуд”, 2005-2006 роки — директор ДП “Богородчанинафтогаз”, 2006-2007 роки — директор Лисичанської філії “Луганського енергетичного об’єднання”, 2008 рік — представник італійської компанії “Амест” в Україні, 2008-2010 роки — директор ТОВ “Сєвєродонецьктепло”, 2010-2012 роки — заступник директора ТОВ “Карпатекоінвест”, 2012-2015 роки — директор приватної компанії “Надра Україна”, з 2015 року і дотепер — директор ТОВ “ІРІС ТЕПЛО”, що реалізує проекти з теплоенергетики, встановлення ІТП та будівництва біокотелень.

Як бачимо, досвіду керівної роботи Ростиславові Романовичу не позичати. Та чи піде він на благо багатостраждального Тернопілля? Наразі з бідної і дотаційної області “енергобарони” роками виводили мільярди гривень, нагріваючи руки на дешевій державній електроенергії за рахунок високих платежів для людей, і майже зовсім не дбали і не вкладали грошей в інфраструктуру й розвиток електромереж. Чи ж зміниться нарешті щось в цій галузі зі зміною керівника?


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: НОВА Тернопільська газета  

Коментарі