Президент України підписав Доктрину інформаційної безпеки, яка має на меті захистити свідомість українців від інформаційних технологій впливу.

25 лютого 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Доктрину інформаційної безпеки України. Як йдеться у документі, Доктрина повинна захистити українське суспільство від агресивного інформаційного впливу, що спрямований на розпалювання національної й релігійної ворожнечі, зміни конституційного ладу та порушення суверенітету і територіальної цілісності держави.

Перевіряти український сегмент Інтернету та засоби масової інформації на предмет забороненої інформації буде, відповідно до Доктрини, Міністерство інформаційної політики. Служба безпеки України також братиме участь у перевірці, але сфера її діяльності – це моніторинг спеціальними методами й способами вітчизняних та іноземних ЗМІ й Інтернету. Кабінет Міністрів України має координувати роботу міністерств (та інших органів виконавчої влади) і фінансувати програми, які пов’язані з інформаційною безпекою.

Доктрина набирає чинності з дня її опублікування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: