Тернополянин показав, як можна реставрувати літак на «Східному»

Опубліковано:
26 Лютого, 2017

Оновити та модернізувати літак на “Східному” пропонує тернополянин Юрій Яготин. Чоловік запропонував чудову ідею, якою поділився у мережі facebook, – пише Доба.

— Абстрагуючись від військового присмаку памятника, існує ідея його реставрації в якості мистецького об’єкту. Літак – звичний елемент на мапі нашого міста. Біля нього призначають зустрічі, його іменем в народі називають зупинку, та і загалом, Літак є одним з елементів ідентичності міста, його візитною карткою, символом Східного масиву. Задля очищення від залишків військової/радянської атрибутики пропонується відполірувати літак до дзеркального стану, тим самим позбавивши його корпус від червоних зірок, а також з-під крил відпиляти баки, котрі нагадуть бомби. В число реставраційних робіт входить і заміна декоративного шкла на стику літака й постаменту, та відновлення самого постаменту за допомогою алюмінієвого профілю, – пише тернополянин.

Читайте також

На Тернопільщині дорожчає хліб

Також, як зазначив Юрій, вартість подібних робіт однозначно буде нижчою від робіт зі встановлення нового, іншого пам’ятника. Зекономлені кошти пропонується віддати на благоустрій міста.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: