Яніна Чайківська

Яніна Чайківська

журналіст, кореспондент, власкор

«Благословенне Тернопілля» викликало чималий інтерес у Києві

В Українському домі 14 лютого 2017 року підприємства, державні установи, творчі колективи, туристичні організації, освітні заклади представили Тернопільщину та її потенціал. Захід під назвою «Благословенне Тернопілля» відвідало більше десяти послів різних країн світу та тисячі киян і гостей міста, які висловлювали своє захоплення та зацікавленість.

Багато зусиль для організації та популяризації заходу доклала Міжнародна торгова палата ICC Ukraine, зокрема було запрошено багато гостей з-за кордону. Зокрема під час відкриття генеральний секретар ICC Ukraine Володимир Михайлов наголосив на тому, що Тернопільщина показала гідний приклад для інших регіонів України, як потрібно любити та презентувати свій край.

Про велику зацікавленість заходом свідчить те, що його відвідав перший віце-прем'єр України Степан Кубів, який зазначив, що «Тернопільщина дала світові багато талановитих людей. І, сьогодні приємно бачити, як багатьох з них, навіть тих, які проживають в Канаді, Австралії, Європейських країнах, об’єднав дух цінності, поваги, вдячності до Тернополя. Тернопілля у Києві – це важливий поштовх для самореалізації можливостей цього краю, для тернополян».

Надзвичайний та Поважний Посол Канади в Україні Роман Ващук наголосив на тому, що «канадські підприємці, які побували в різних регіонах України зауважували, що Тернопільщина найкраще поставилася до них. Сам неодноразово відвідував Тернопілля, тому знаю про великий потенціал цього краю. Приємно було побачити добре підготовлену туристичну продукцію, яка обов’язково зацікавить потенційного споживача».

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що це дуже важливий захід, оскільки кияни і гості міста більше бачать різні регіони України. На його думку тернопільським підприємцям важливо показувати інвестору свій потенціал. За його словами, минулого року вдалим був інвестиційний форум в Тернополі. Він висловив сподівання, що і цьогорічний буде не менш потужним.

Цього дня усі, хто представляв Тернопілля, вболівали за відповідальну і важливу справу, адже прагнули показати свою область якнайкраще.

«Тернополяни дружно зібралися і спільними зусиллями зробили яскраву презентацію області. Я вірю в те, що вони будуть так збиратися кожного року. І будуть не тільки думати, як збиратися тут, а будуть популяризувати Тернопілля в усій Україні, у всьому світі», - наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

У програмі презентації були етно-культурні особливості та щорічні фестивалі, які проводяться у місті, навчальні заклади та книговидавці, колекційні витвори та гастрономічні особливості краю.

Міський голова Тернополя Сергій Надал запросив усіх присутніх до нашого міста та зазначив, що саме туризм у різних проявах є одним з найбільш перспективних напрямків розвитку місцевої економіки. «Для популяризації туризму Тернопіль має все необхідне, зокрема зручне логістичне положення, місто вже сьогодні є центром спортивного туризму, традиційної української культури та духовності, національного відродження українства, освітнім та інноваційним центром, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Також Тернопіль – це визначний духовно-релігійний центр, адже на території Тернопільщини сконцентрована, напевно, найбільша кількість сакральних місць християн східного обряду».

Тернопіль отримує міжнародні відзнаки. Адже саме наше місто стало лідером в інвестиційному рейтингу конкурсу «Європейські міста та регіони майбутнього 2012-2013», який проводиться спеціалізованим видавничим підрозділом авторитетного «Financial Times». Також місто здобуло відзнаки Ради Європи – Прапор Честі, Почесну таблицю.

Віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура подякував усім, хто доклав максимум зусиль до організації цієї потужної презентації тернопільської області. «Дякую голові Тернопільської ОДА Степану Барні, голові Тернопільської обласної ради Віктору Овчаруку, міському голові Сергію Надалу за те, що згуртували всіх навколо чудової ідеї представлення нашого краю в Києві!!!Багато зусиль до представлення Тернопільщини в Києві доклали начальник управління туризму Тернопільської ОДА Назар Яворський, начальник управління культури тернопільської ОДА Григорій Шергей та його заступник Марія Гудима, начальник управління культури Тернопільської міської ради Олександр Смик, за що їм окрема подяка. Колектив Галицького коледжу імені В.Чорновола на чолі з його директором Марією Баб’юк зробили це свято неймовірним. Дружною родиною відвідало виставку Тернопільське земляцтво у Києві. Висловлюю подяку і дружній команді в особі Тетяни Фарини та Наталії Волощук, які активно долучилися до презентації Тернопілля», - додав Тарас Демкура.

Зазначимо, що етно-галерея родини Демкур «Спадок» користувалася чималим попитом серед відвідувачів Українського дому. Відомі підприємці представили 30 унікальних народних повнокомплектних строїв, ужиткові речі українців, підготували чималу сувенірну продукцію та прес-воли, проводила екскурсійні огляди для відвідувачів. Також меценатами були представлені експозиції музею старожитніх авто «Ретро-Кортеж», «Екосадиби Горигляди» і презентовано надсучасний центр транскордонної співпраці «Трансімперія».

«Формат проведення презентації Тернопільщини у місті Києві – «Благословенне Тернопілля» - мав на меті розкрити освітньо-культурний і туристично-мистецький потенціал нашого краю. Це зорієнтувало учасників на продовження надважливої роботи за напрямками, об’єднуючи зусилля всіх зацікавлених у галузі туризму сторін, представників влади і органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів, громадських інституцій, бізнесу, в цілому розвитку проблематики «Культурної дипломатії». Наша громадська організація «Туристична Асоціація Тернопілля» чи не вперше на інтерактивному стенді (з використанням найсучасніших інформаційно-комунікаційних технологій підготовки  презентацій) представляла діяльність туристичних бізнес структур, діючі туристичні маршрути Тернопільщини. Стенд «Туристичної асоціації Тернопілля» діяв під гаслом «Ми об’єднуємо найкраще!». Приємно, що для цього було об’єднання зусиль ведучих на сьогодні туристичних фірм Тернопільщини – туристичної фірми «Край відпочинку», туристичного оператора «Вікітур», «TURE - TEAM», туристичної компанії «Гулівер тур», Турклубу «Тернопіль – сплави по Дністру», і «Спелеохата», туристичного оператора «Оксамит КЛ», туристичної агенції Марії Драпатої, «Рід тур», ЗАТ «Тернопільтурист», Обласного спортивно-туристського клубу, готельно-відпочинкові комплекси, бази відпочинку «Над Стрипою», «МішиН-Сіті», Клубу мандрівників «Слід», - розповіла голова асоціації Наталія Волощук.

Окрім продукції дійсних членів асоціації, було представлено добірку туристичних продуктів та послуг від інших сильних суб’єктів туристичної діяльності краю. Такий крок з боку асоціації показав реальну готовність до консолідації усіх гравців ринку туристичних послуг задля досягнення спільної мети - сприяння розвитку внутрішнього/в'їздного туризму, вдосконалення туристичного сервісу та інфраструктури в регіоні.

За час роботи виставки «Благословенне Тернопілля» на стенд Туристичної асоціації Тернопілля завітало понад п’ятисот гостей виставки.

Це і туристи, котрих цікавить можливість відпочинку на території області, і студенти профільних навчальних закладів. Також високо оцінили роботу асоціації колеги з інших міст - Київ, Суми, Полтава, Дніпро, Чернівці, Харків та інші. Неабиякий інтерес до туристичної галузі Тернопільщини виявили представники Української Асоціації Активного та Екологічного туризму, а також Департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Професійна робота на стенді велась Олександром Захарченком (Клуб мандрівників «Слід») і Тарасом Королюком (туристичний оператор «Оксамит- КЛ»).

Результатом відвідування локації гостями виставки стало:

- можливість укладення договорів про співпрацю в сфері розвитку туристичної галузі краю,

- було обговорено варіанти співпраці на предмет реабілітації воїнів АТО,

- залучення іногородніх туристів до відпочинку на території тернопільської області

- промоція можливостей активного відпочинку, обслуговування туристичних груп учнівської та студентської молоді, індивідуальні програми обслуговування туристів похилого віку та людей з обмеженими можливостями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За матеріалами сайту «Подробности»  

Коментарі