Громадські активісти порозумілись з тернопільськими освітянами

Опубліковано:
23 Лютого, 2017

Ми неодноразово розповідали про конфлікт, який виник між освітянами міста Тернополя та активістами ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики». Виявляється, конфлікт зумовлений не тільки різним тлумаченням предмету правового регулювання  Закону України «Про доступ до публічної інформації» та через форму перевірок, в якій проводив регіональний координатор зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Тернопільській області Володимир Шевченко, – пише Файне місто.

Лише після того, як директор однієї з тернопільських шкіл, а саме школи №3 Надія Будій поспілкувалась з керівництвом громадської організації «Центр громадського моніторингу та аналітики» Василем Томчишиним, конфлікт було вичерпано.

Надія Будій зазначила, що були певні порушення, які були допущені у ході перевірок:

– Думаю, показовим є те, що керівники навчальних закладів виступили проти свавілля, приниження, порушення прав і свобод. Уповноважений Верховної Ради з прав людини в Тернопільській області Володимир Шевченко демонстрував відверту неповагу до керівників шкіл, не надаючи скерування на перевірку, поширював неправдиву інформацію у ЗМІ, абсолютно безпідставно викликав поліцію, взявши на себе повноваження «карального органу». Проте ніхто не має права говорити з позиції сили. Мимоволі освітяни надали правову допомогу Володимиру Шевченку. Переконана, що надалі вчинки представника Уповноваженого  будуть виважені, діяти він буде в рамках закону, а директори шкіл, які завжди готові до співпраці, не будуть видаватись йому потенційними порушниками – зазначила Надія Будій.

Директор ТСШ № 3 зазначила,  що морально-етична  складова є надзвичайно важливою у роботі представника Уповноваженого. Без цього неможлива розбудова громадянського суспільства.

– Із розумінням ставимось до роботи, яку здійснюють громадські організації. Сподіваємось на взаємну толерантність і повагу, в чому хочемо надати приклад. Не маючи жодних секретів щодо використання бюджетних коштів, з метою розв’язання штучно створеного конфлікту, на прохання голови громадської організації Василя Томчишина школа без жодних проблем надала усі запитувані документи.

Наводимо цитати із листа керівництва тернопільської школи №3:
– На Ваш інформаційний запит № 1-200/1-17/2 від 16.02.2017 року адміністрація Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області повідомляє, що запитувана Вами інформація помилково вважається такою, що підпадає під сферу дії Закону «Про доступ до публічної інформації», оскільки згідно зі ст. 15 вказаного Закону обов’язок розпорядника інформації обмежується подачею структури витрачених коштів і не включає обов’язку подачі господарських документів. Однак, з огляду на Ваше настійливе прохання отримати дану інформацію та сповідуючи відкритість у співпраці з громадськістю, ми надаємо Вам  копії актів виконаних робіт у школі за рахунок виділених коштів з бюджету розвитку м. Тернополя за 2014, 2015, 2016 рр., — йдеться у відповіді директора школи Надії Будій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: