У Тернополі визначили кому за харчування дітей в садках доведеться платити більше

Опубліковано:
23 Лютого, 2017

У Тернопільські міські раді визначили, кому з батьків за харчування дітей у садках доведеться платити більше, а за кого витрати будуть компенсовані з міського бюджету.

Таке рішення, власне, прийняли сьогодні, 22 лютого, на виконавчому комітеті. Згідно з цим рішенням передбачено, що з 1 березня плата за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах не відрізнятиметься від тієї, яка була встановлена торік, і становитиме в старшій і молодшій групах у день – 18,50 грн., з цілодобовим перебуванням – 19,50 грн., з терміном перебування 10 год. 30 хв. – 22 грн.

Передбачено також, що малозабезпечені, соціально незахищені та багатодітні сім’ї за харчування однієї дитини в день платитимуть 11,50 грн., тобто 60% від повної вартості, решту – 40%, будуть компенсовувати з міського бюджету.

Читайте також

У Тернополі звільнили від плати за харчування пільгові категорії учнів

– Це аналогічні проекти рішень, які ми продовжуємо щороку в лютому, – зазначає начальник Управління освіти й науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк. – Сьогодні в даному проекті рішення йшлося про стовідсоткову оплату вартості за харчування для дітей, які проживають не в Тернополі. Звернення про компенсацію витрат на харчування були надіслані до територіальних громад, які вже організовані, до селищних рад. У них наголошувалося на тому, що без угоди про міжбюджетний трансфер між ними та Тернопільською міською радою буде збільшуватися вартість харчування дітей, які проживають не в Тернополі.

За словами Ольги Похиляк, що стосується дітей, які проживають поза межами Тернополя, вони платитимуть трохи більше половини за харчування у тому випадку, якщо між ТМР та ОТГ буде підписана угода про компенсацію витрат міському бюджетові.

– Є батьки, які неспроможні будуть сплачувати повну вартість харчування і не спроможні будуть надати довідки з соцбезу, тоді для них робитимуть виняток і їхнє питання розглядатимуть на комісії, за результатами роботи якої, висновок буде направлено до Управління освіти й тоді ми вирішуватимемо, чи звільняти їх від оплати за харчування, чи ні. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: