Цього року створять «Центр Науки Тернополя» для експериментів з хімії, фізики та біології (Фото)

Опубліковано:
22 Лютого, 2017

У Тернополі створять науково-демонстраційний навчальний центр «Центр Науки», де охочі зможуть експериментувати, проводити досліди з хімії, фізики та біології. Люди які хочуть глибше пізнати ці науки,  матимуть нагоду у цьому центрі на практиці спостерігати різноманітні природні явища, дізнатися більше про фізичні властивості речовин. Як функціонуватиме центр – на зустрічі обговорили ініціатори його створення, науковці та представники місцевої влади.

«Центр Науки Тернополя» – це проект, який переміг на конкурсі «Громадський бюджет Тернополя» та отримав кошти для реалізації. Нам виділили мільйон гривень з громадського бюджету міста, щоб закупити необхідне обладнання, облаштувати лаболаторії. Така ідея у нас виникла після того, як у Тернополі разом з науковцями ми 4 роки поспіль проводили «Наукові пікніки», і побачивши, що ці заходи людям цікаві – ми подумали, що було б добре, зробити у місті лабораторії, де б кожен, хто забажає, зміг проводити досліди та на власні очі побачити ті хімічні, фізичні та біологічні процеси, які важко уявити, просто читаючи книги чи розглядаючи ілюстрації.  У нашому Центрі Науки будуть більш стабільні, потужні установки», розповідає автор проекту «Центр Науки Тернополя» Христина Білінська.

Ініціатори створення «Центру Науки» зауважують, що особливо корисно буде відвідувати його школярам, оскільки у школах матеріально-технічна база сьогодні не дозволяє проводити чимало цікавих експериментів та наочно пояснити учням різні явища, у навчальних закладах нині можливості здобувати практичні знання дуже обмежені. А у цьому центрі, за допомогою спеціального обладнання можна буде побачити, наприклад, як працюють внутрішні органи людини, як впливають на організм шкідливі звички, можна буде поекспериментувати з кольорами  і так далі.

Головне, що за допомогою реалізації цього проекту, розповідає Христина Білінська, можна буде максимально поєднати теорію з практикою, зробити науку більш цікавою та доступною та дати змогу школярам «доторкнутися» до науки. І це, ймовірно, буде спосіб, як виховати майбутніх науковців Тернопілля.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: