П'ять тракторів за одну годину зібрали на турнірі LARobotica у Тернополі (Фото)

22.02.2017 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Вперше у Тернополі відбувся турнір радіокерованих моделей LARobotica. Недільний день зібрав навколо себе п'ять команд з двох учасників. Команди до початку змагань не знали, яку задачу їм поставлять організатори. Ініціатор змагань відомий у Тернополі робототехнік Петро Головатий дав завдання зібрати трактори, які згодом мали позмагатися хто сильніший перетягуючи ланцюжок. Машини треба було зробити з наборів Lego та Ardunio протягом години. Три команди були наші, тернопільські, а дві приїхали зі славного міста Рівне.

Рівнечане сказали, що не могли пропустити таку цікаву подію. Хлопці займаються радіотехнікою у гуртках КЗ РОЦНТТУМ і, очолені керівником гуртка, першими поставили на стіл свою модель трактора. Найменший учасник Михайлик прийшов разом з татом і його другом. Чоловіки завзято збирали модель. Їх трактор був дуже подібний на справжній. Решта машин відрізнялись дизайном, як згодом вияснили і силою також. Азарт було відчутно з перших хвилин змагання. Адже всі були у рівних умовах і користувались однаковими наборами Lego. На диво команди готові були допомогти одна одній порадою. У складних випадках та коли потрібно було підключати електрику на допомогу приходили господарі.

Готові тракторці були вагою до 500 г дуже симпатичні з різнокольорових елементів та у віночках з дротиків. Сильнішого визначали поступово за декілька етапів. Машинки важили, міряли їх тягу, чіпляли ланцюг за гак і за допомогою дистанційного керування пускали в рух. Тут вже дали шлях емоціям. Навколо столів лунав сміх та радісні вигуки. Роботів-тракторців заставили добре попрацювати! Переміг робот-трактор Михайлика. Змагання пройшли у приміщенні  IT House coworking, по вул. Ст. Бандери, 42.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі