Школярі Тернопільської ЗОШ №4 приєднались до міжнародного флешмобу «Global Shevchenko» (Фото)

Опубліковано:
22 Лютого, 2017

Учні Тернопільської ЗОШ №4 у понеділок 21 лютого приєднались до міжнародного флешмобу «Global Shevchenko». Виконали перше його завдання – зробили світлини з пам’ятником поету. А ще розгорнули п’яти метрове полотно прапору України. Наступне завдання – виставити фото на сторінці флешмобу у Facebook та на сторінці школи.  Міжнародний флешмоб «Global Shevchenko», присвячений дню народження Тараса Шевченка, започаткували громадські організації «Батьківщина Молода» та «Ukrainians» . Мета флешмобу – вшанувати пам’ять великого Кобзаря, показавши пам’ятники встановлені по всьому світу та Україні, що свідчить про його визнання та любов українського народу. 9 березня о 16:00 школярі четвертої школи будуть читати вірш поета «В казематі» (Мені однаково, чи буду…) і долучаться до найбільшого одночасного читання Шевченка в історії. Читання по усьому світі будуть проходити за київським часом.

З правилами флешмобу можна ознайомитися на офіційній сторінці флешмобу у Facebook.

В Україні та у 35 країнах світу встановлено 1385 пам’ятників Кобзареві, з них 1256 – в Україні та 129 – за кордоном. І це своєрідний рекорд, найбільша у світі кількість монументів, встановлених видатній особистості.

Флешмоб стартував 10 лютого. Його головна теза – слова Тараса Шевченка: “Борітеся – поборите! Вам Бог помагає!”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: