Лауреати премії імені Степана Сапеляка

21.02.2017 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Як стало відомо,  комісія з присудження Всеукраїнської літературної премії імені Степана Сапеляка, розглянувши творчі доробки претендентів, а також беручи до уваги п’яту річницю від дня смерті цього поета та громадського діяча, визначила лауреатів почесної нагороди. Нагадаємо, що С. Сапеляк народився у селі Росохач на Чортківщині. Він – політв’язень комуністичного режиму, член Міжнародного ПЕН-клубу, правозахисник, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка. Після звільнення із заслання проживав, оскільки повернутися в отчий край влада не дозволила, у Харкові, де й передчасно закінчився земний шлях видатного сина Тернопілля.

Серед лауреатів премії ім. С. Сапеляка за 2016 рік – п’ятеро наших земляків. Це, зокрема, тернополяни-письменники Богдан Мельничук – головний редактор журналу “Літературний Тернопіль” і Петро Сорока – доцент національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, члени НСПУ отець Василь Погорецький – священик, доктор теологічних наук (м. Копичинці), Володимир Погорецький – головний редактор журналу “Золота Пектораль” (м. Чортків), а також уродженець села Джурин Чортківського району літературознавець Євген Баран – нині голова Івано-Франківської обласної письменницької організації.

Також почесною відзнакою із врученням відповідних медалі та посвідчення нагороджено поета Костя Маковійського з Люботина Харківської області та п’ятьох представників Харкова – прозаїка і літературного критика Володимира Брюггена, правозахисника, в’язня сумління Анатолія Здорового, журналістів та громадських діячів Юрія Величка і Романа Черемського, доцента національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Василя Сагана.

Ольга ВОЛИНСЬКА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі