Жителя Тернопільщини, який разом з батьком воював за «ДНР», засуджено до 14 років позбавлення волі

Опубліковано:
20 Лютого, 2017

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок  у кримінальному провадженні за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації); процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення у якому здійснювалось прокуратурою Тернопільської області.

Зібраними у суді доказами  встановлено, що навесні 2015 року вісімнадцятирічний житель міста Чорткова з метою участі у бойових діях на боці  ДНР приїхав у Донецьк до свого батька, який на той час вже був активним  учасником терористичної організації «Донецька народна республіка».

З метою приховати свої злочинні наміри,  вказані особи повідомили рідним, що поїхали на заробітки до Росії.

Читайте також

На Тернопільщині терориста «ДНР» заочно засуджено до 14 років позбавлення волі

Пройшовши на місці медичну комісію, чортківчанин отримав військову форму і вступив до військового підрозділу ДНР.

Надалі, після відповідного військового вишколу, він одержав снайперську гвинтівку Драгунова з якою упродовж 2015-2016 років брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України, здійснюючи постріли на ураження військовослужбовців АТО, перебуваючи на дахах будинків і в окопах уздовж лінії розмежування на Донецькому напрямку.

Завдяки чіткій позиції державного обвинувачення, суд визнав жителя Тернопільщини винним в інкримінованому злочині. Йому призначено покарання у виді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що наприкінці січня 2017 року Тернопільським міськрайонним судом за участь у терористичній організації «ДНР»  до такої ж міри покарання заочно засуджено батька обвинуваченого – 46-річного мешканця Тернопільщини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: