Сьогодні під Тернопільською ОДА було «гаряче»: мітингували підприємці (Фото)

Опубліковано:
20 Лютого, 2017

Протестувальники з’їхалися з районів, прийшли також місцеві підприємці, пенсіонери, представники інтелігенції та активісти. Озброївшись словом та транспарантами, на яких чітко висловили свої вимоги, вимагали від влади нарешті до них прислухатися, адже з часу розстрілу на київському майдані Героїв Небесної Сотні нічого не змінилося і влада не виконала жодних своїх обіцянок.

«Ми хочемо жити, а не виживати», – наголошували мітингувальники. Вони підготували меморандум, у якому передбачені кілька вимог, а саме підняття пенсій, зниження тарифів, покращення соціально-економічної сфери в країні тощо.

– Я гадаю, що ми всі цього прагнемо, адже на даний момент настільки в країні погіршилася ситуація, що фактично будь-якому пересічному громадянинові стало важко виживати, – каже Наталя Шоломійчук, голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку. – Сьогодні ми вийшли на мітинг, у треті роковини після смерті Героїв Небесної Сотні, щоб продемонструвати, що ми не відреклися від тих ідей, за які стояв Майдан і що ми продовжуватимемо боротися далі. Ми всі мріяли, що житимемо в заможній державі, а натомість комфортно тут почуваються лише корупціонери й хабарники, а тому більше мовчати не можна.

Просили підприємці, щоб скасували колосальні штрафи у розмірі 320 тис. грн. та 96 тис. грн. за недопущення перевірки з інспекції праці на підприємство. 

Читайте також

Тернопільську ОДА пікетують підприємці (Наживо)

– У нас  в країні виходить так, що той, хто не санкціоновано видобуває природні копалини, то отримує за це штраф 450 гривень, а з підприємця «здирають» 320 тисяч гривень. То хто з нас економічний злочинець? – обурюється пані Наталя. – Той хто на ринку заробляє 100-200 гривень вдень чи той хто камазами вивозить природні копалини?! Хочемо також, щоб звернули увагу на соціальний захист населення, тому що медична реформа, яку тепер хочуть проводити не підлягає жодній критиці. Після закриття лікарень людям доведеться їхати по 60-80 кілометрів, щоб отримати медичну допомогу. Нас покликало сюди серце й нестерпне життя, яке влаштувала для нас влада, саме тому ми будемо протестувати, боротися й вимагати гідного життя у власній країні, а не поневірянь на заробітках на чужині. 

Крім протестувальників, на акції була й влада з обласної адміністрації та обласної ради, яка запевнила їх, що їхні вимоги не залишаться без уваги.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: