18 лютого тернополяни будуть отримувати натхнення для творення Вікіпедії

Опубліковано:
17 Лютого, 2017

18 лютого о 15:00 у читальному залі Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться  вікізустріч із одним із найкращих і найпрацьовитіших українських вікіпедистів Мар’яном Довгаником. Вхід вільний. Під час знайомства та спілкування тернополяни зможуть також і взяти участь у віківишколі (вікімарафон у січні цього року вже відбувся; тоді авторами-початківцями було створено 15 статей для Вікіпедії).

Молодий уродженець Тернополя у Вікіпедії з лютого 2007 року (відомий як MaryankoD), але вже встиг не просто активно і плідно попрацювати для користі українського інформаційного ресурсу,  а і відзначитись. За свою роботу у Вікіпедії він нагороджений державною нагородою – медаллю «З нагоди 20-ї річниці незалежності України» за визначний внесок у розвиток Вікіпедії.

Читайте також

У популярному серіалі “Вікінги” знімається актриса з тернопільським корінням (Фото)

14 лютого 2007 року — рівно 10 років тому — створив першу статтю своєї вікіпедіади! А всього започаткував 34867(!) статей, загальна кількість редагувань в усіх проектах —170 499, в укрвікі — 138 517.

Також створив вікіпроект «Тернопільщина». Загалом, багато працював для створення і наповнення статей про Тернопільську область, а саму статтю «Тернопільська область» вивів у вибрані. Це єдина область, про яку є вибрана стаття.

Зрештою, зустріч справді має бути надихаюча, адже новий етап змагань буде у березні – коли усі бажаючі зможуть позмагатися за призи від Вікіпедії та Тернопільської міської ради. За підсумками Місячника найактивніші користувачі отримають вікісувеніри від ГО «Вікімедіа Україна» та подарунки від Тернопільської міської ради в різних номінаціях, як ось: «За найбільшу кількість створених статей», «За найповніші статті» (з перевіреними даними за джерелами), світлинами, історією, цікавими фактами про людину чи об’єкт, про які йде мова у статті), «За найповнішу статтю про вулицю міста», «За найповнішу статтю про пам’ятку культурної спадщини», «За найповнішу статтю про особистіть, котра пов’язана з Тернополем», спеціальні номінації «Наймолодший автор статей Місячника», «Найстарший автор статей Місячника» (за наявності даних про вік). Назви і номінації ще можуть бути уточнені під час Місячника.

Наталі Волотовська

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: