На Дністрі уже почала танути крига, а це веде до підвищення рівня води у річці. Рятувальники кажуть, що можливе підтоплення прилеглих до Дністра сіл, тому закликали владу на місцях підготувати населені пункти до можливих наслідків льодоходу.

За словами надзвичайників,  якщо каналізації, водопропускні споруди, русла малих річок будуть неочищені – то селам, які знаходяться поблизу цієї водойми загрожує підтоплення. Рятувальники  постійно стежать за ситуацією на Дністрів, так 16 лютого, льодостав на ньому зафіксували Заліщицькому та Борщівському районах, а також між селами Набережне та Возилів на Бучаччині і поблизу Вістря Монастириського району.

Працівники управління ДСНС України в області стверджують, що занепокоєння викликає не стільки   стан Дністра, як внутрішніх річок Тернопільської області. Адже саме там, протягом 5 минулих років, мали місце випадки підтоплення територій. Зокрема в березні-квітні 2013 року підтоплення відбулись у Бережанському, Зборівському, Збаразькому та Підгацькому, у 2015 – в Козівському, а в 2016 у Лановецькому районах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: