«Секретні» фото Генплану, які поширив депутат, ставлять під сумнів? (Фото)

Опубліковано:
17 Лютого, 2017

Про це йдеться в розслідуванні на сторінках ternopil.te.ua . Фотографії нібито справжнього Генерального плану Тернополя, які депутат міської ради та голова земельної комісії Андрій Шкула виклав в інтернет, поставили під сумнів.

Нещодавно голова земельної комісії оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук фотографії нібито «справжнього» Генерального плану Тернополя. Спочатку Шкула стверджував, що ці фото він отримав у якійсь «секретці». Згодом він уточнив, що нібито отримав їх у державній організації, яка його розробляла – Державному науково-дослідному інституті проектування міст «Діпромісто».

Читайте також

Свідомий «свободівець» здогадався, чому «виплив» скандал з Генпланом Тернополя

Нібито йому посприяв у здобутті цієї секретної інформації народний депутат Тарас Пастух.  Проте депутат не наводить інших документів, які б підтверджували достовірність цих сканів: ні штампів «Діпроміста», ні печаток, ні посилань на інші документи. Просто наводить нічим не підтверджені “малюнки”.

Автор статті- розслідування пропонує детально розглянути фото, які демонструє голова земельної комісії, та доступні документи.

“В архівах «Діпромісто» є дуже яскрава фотографія, яка все ставить на свої місця. Це фото засідання науковців «Діпроміста» разом з народним депутатом Тарасом Пастухом (так так тим самим, за словами Шкули, джерелом «секретки»). На фото дуже добре видно, що величезна карта Генерального плану Тернополя, яку науковці демонструють народному депутату від Тернополя, повністю відповідає офіційним документам, які розміщені на сайті Тернопільської міської ради.

Кожен читач може порівняти ці фото навіть без використання лупи. На ній чітко видно, що кольори і позначки на генпланах “Діпромісто” і Тернопільської міської міської ради повністю співпадають! Помітно, що ділянка з фото генплану “Діпроміста” і генплану міської ради, який Шкула називає “підмальованим”, є в одному кольорі та не є зеленою зоною, а позначена як забудована”.

Ось малюнок, який Андрій Шкула оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук. Він порівнює частини, на його думку, двох генпланів, один з яких зберігається в “Діпромісто”, а по іншому – мають приймати зміни депутати в міській раді. Як бачимо на них чорними кругами визначені зони Тернополя, які різняться від фотосканів Генплану з офіційного сайту Тернопільської міської ради. Власне на ці відмінності й наголошує Андрій Шкула.

Нардеп Тарас Пастух розглядає реальний Генеральний план Тернополя, який зберігається у Державному науково-дослідному інституті проектування міст «Діпромісто».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: