У Тернополі вшанували пам’ять Йосипа Сліпого з нагоди 125 річниці з дня його народження (Фото)

Опубліковано:
16 Лютого, 2017

17 лютого виповнюється 125-та річницю з дня народження єпископа Української греко-католицької церкви, кардинал Римо-католицької церкви Йосипа Сліпого. З цієї нагоди у Тернополі у пам’ять про Патріарха  відправили панахиду, та до пам’ятника Єпископу, що біля Архикатедрального  Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, поклали квіти. Молебень відправив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Василій Семенюк.

Нагадаємо, Йосиф Сліпий народився 17 лютого 1892 року в селі  Заздрість Теребовлянського району у багатодітній родині. Був організатором та головою Богословського наукового товариства, гуртував навколо себе науковців. За дорученням митрополита Андрея Шептицького у 1929 році розбудовував семінарію, а згодом став ректором Львівської Богословської академії. Після смерті митрополита Андрея Шептицького перебрав провід над Галицькою митрополією. Разом з іншими українськими католицькими владиками у 1945 році був ув’язнений радянською владою та засуджений на 8 років важких робіт. Відкидаючи пропозиції радянської влади перейти на православ’я, був знову засуджений та 18 років відбував заслання у таборах Сибіру та Мордовії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: