Цього року парк ім. Т.Шевченка у Тернополі виглядатиме по-новому

Опубліковано:
15 Лютого, 2017

У 2017 році парк і.м Тараса Шевченка у Тернополі чекають великі зміни. Його планують реконструювати, в окремих місцях вкладуть бруківку, насадять молодих красивих дерев, оновлять пішохідні доріжки та освітлення.

«Плануємо, що реконструкція розпочнеться із площі біля пам’ятника Степану Бандері. Проекст має бути справді цікавий, він повністю розкриє вхід у парк. Там облаштують перголи, будуть нові насадження, які уже навіть закупили. Плануємо відремонтувати тротуари, які уже понищені.  Замість бетонних плит вкладуть бруківкою у вигляді вишиванки навколо пам’ятника Степану Бандері. Цю ідею візерунку з бруківки придумали юні архітектори Тернополя, які раніше розробили проект набережної «Циганка». Цікаво, що у парку будуть і ті доріжки, які є зараз,і облаштуємо нові, на тих місцях, де люди уже протоптали стежини. Однозначно буде нове освітлення. Ці роботи уже затвердили та виділили на них кошти. Зокрема, три з половиною мільйони гривень вартуватиме  площа. А щоб забезпечити інфраструктуру, наприклад доїзд до ресторанів і так далі – це вже оплачуватимуть підприємці. Спонсори дадуть значну частину коштів, адже міська рада виділяє  лише 3,5 мільйони, а проект вартує значно більше. Також в рамках цьогорічної реконструкції парку Тараса Шевченка змінять і вигляд пагорбів біля готелю «Тернопіль» – так званих «Єлисейських полів», – розповідає  начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради Олег Соколовський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: