Суд у режимі відео: убивця кременецького активіста знову не з’явився на слухання справи

Опубліковано:
15 Лютого, 2017

14 лютого, у Зборівському районному суді відбулося чергове слухання по справі вбивства активіста ГО «Народна рада Кременеччини» Віталія Ващенка.

На судове засідання з’явилися всі учасники процесу, крім одного із виконавців, який скаржачись на погане самопочуття, вже вдруге пропускає суд. Напередодні він надіслав клопотання про те, щоб слухання відбувалося у режимі відеоконференції із Чортківського СІЗО, де він, власне, й перебуває.

Читайте також

У Зборові триває суд над убивцями кременецького активіста Віталія Ващенка
У Кременці закривають справи, котрими займався Віталій Ващенко
Вбивці кременецького активіста Віталія Ващенка не мали наміру його вбивати

Минулого разу через поганий зв’язок та технічні несправності, суд довелося перенести, а от сьогодні суд тривав понад чотири години. Проте повноцінно в такому режимі через відсутність технічних можливостей розглядати справу неможливо, й перш за все тому, що немає змоги транслювати підсудному в СІЗО те, що відбувається у судовій залі. Тому вивчення відеоматеріалів та фото довелося перенести на наступний раз, коли обвинувачений зможе бути присутній в суді.

Сьогодні до матеріалів справи долучили висновки експертів, а також ознайомилися із протоколом вилучених в обвинувачених предметів.

Наступне судове засідання призначили на середу, 1 березня. До того часу судді дали доручення прокуророві, який представляє сторону обвинувачення, з’ясувати, чому вже двічі підсудний не прибув на засідання, а також забезпечити йому медичний огляд, позаяк він скаржиться на головний біль після акції, яку кілька тижнів тому влаштували активісти «Правого сектора». За результатами обстеження, надати також медичну довідку із висновком лікаря про здатність або нездатність підсудного брати участь у судовому процесі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: