Етногалерею «Спадок» як частину «Благословенного Тернопілля» покажуть у Києві

Опубліковано:
12 Лютого, 2017

14 лютого столиця відзначить День Тернопільщини «Благословенне Тернопілля» в Українському домі. Передбачається, що участь у цьому заході візьмуть відомі на рівні країни і світу вихідці з Тернопілля – громадсько-політичні діячі, митці, спортсмени, представники духовенства.

Наш край буде представлений не тільки видатними особистостями, а й самобутньою автентикою і цікавими проектами. Наприклад, понад 30 строїв з етногалереї родини Демкур «Спадок» уже підготовлено для показу у Києві.

«Ми веземо наші експозиції з етногалереї «Спадок», музею старожитніх авто «Ретро-Кортеж», «Екосадиби Горигляди». Також будемо презентувати надсучасний центр транскордонної співпраці «Трансімперія». У повному складі нашу область представлятимуть у повному складі Туристична асоціація Тернопілля та управління туризму облдержадміністрації.

Хочу сказати, що День Тернопільщини в Києві – це безпосередня ініціатива голови ОДА Степана Барни, але готується до цієї події велика команда – міська і обласна влада, представники бізнесу і громадськості, творчі колективи і наші університети та багато інших», – зазначив віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати Тарас Демкура.

Він також додав, що імені Міжнародної торгової палати ICC Ukraine розіслано запрошення Надзвичайним та Повноважним Послам іноземних держав, представникам Світового Конгресу Українців, Української всесвітньої координаційної ради, Тернопільского земляцтва, керівнику Американської торгової палати, всім регіональним представникам ICC Ukraine та бізнесу.

На думку Тараса Демкури, Дні Тернопільщини в Києві – це чудова нагода ознайомитися з економічним, культурним, туристичним потенціалом нашого краю, а також чудова платформа для нетворкінгу.

У програмі заходу – туристичні атракції; етно-культурні особливості; виставки art-буків та картин кращих митців краю; презентації навчальних закладів, книговидавців, автограф-сесії авторів; кращі ресторани Тернопілля та гастрономічні смаколики та багато-багато іншого.

Чому обрано саме таку назву? Бо Тернопілля – це духовний центр українства, край замків і заповідників, скарбниця культурної спадщини, наукової думки та літературних здобутків. Це закарбована в історії бойова звитяга козаків, героїзм стрілецьких легіонів та легендарних рейдів УПА. Це відлік патріотичних ініціатив та рушійна сила українських революцій. Це край працьовитих людей та успішних громад!

Відкриття експозицій для огляду 14 лютого о 12-00, офіційне відкриття заходу о 17-00.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: