Дорогою з Італії померла відома тернопільська рестораторка

По дорозі з відпочинку раптово померла власниця тернопільського ресторану «Європа» Тетяна Яковлєва

08.02.2017 23:46   Джерело: НОВА Тернопільська газета
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Днями несподівано і передчасно, на 61-ому році життя, перестало битися серце відомої у Тернополі рестораторки Тетяни Яковлєвої. Її чарівну усмішку та невдавану гостинність пам’ятають тернополяни та гості міста, які навідувалися до елітного ресторану «Європа», що у самому центрі Тернополя. Жінка поверталася з відпочинку з Італії, по дорозі їй стало зле, на жаль, до лікарні її не довезли… Наскільки відомо, у неї стався інсульт. Сумна подія огорнула смутком чоловіка Тетяни Євгенівни пана Володимира та рідних. Смерть відомої тернополянки — важка втрата і для багатьох її друзів, і для Тернополя.

— Тетяна була багатогранною, цікавою та інтелігентною людиною, — каже товариш рестораторки Олег Пилипець. — Ми мешкали поруч, час від часу зустрічалися. У 90-их роках подружжя Яковлєвих відкрило ресторан «Європа». Для Тетяни це був не просто бізнес, вона вклала у заклад всю душу. Це був перший ресторан у Тернополі, в якому відвідувачів при вході зустрічав музикант із розкішними мелодіями. Така «родзинка» додавала «Європі» неймовірного шарму, а чудова кухня, вишуканість і водночас затишок інтер’єру дарували відвідувачам неповторний настрій. Приваблювало те, що у закладі ніколи не звучала танцювальна музика, а лише класика.  Це серйозний заклад справді європейського зразка для бізнес-зустрічей, приємного спілкування та відпочинку. Тетяна зуміла створити в  «Європі» атмосферу, несхожу до жодної іншої ресторації міста. Останнім часом подружжя планувало якісь зміни щодо ресторану. Мене вражало, що Тетяна ніколи не цуралася допомагати нужденним. Пригадую, пили ми якось каву на терасі, поруч ходили цигани, жебраки, та поважна рестораторка жодного разу не відмахнулася, кожному давала якісь гроші. Загалом усе, що вона робила, — робила з любов’ю.

Відомий тернопільський журналіст Михайло Маслій на своїй сторінці у Фейсбуку написав теплі слова про Тетяну Яковлєву. У товаристві співаків та композиторів він часто бував у ресторані «Європа», спілкувався з власниками. Пан Михайло навів уривок свого інтерв’ю з Вахтангом Кікабідзе: «Домашня кухня завжди смачніша від ресторанної. Так є. Коли готуєш для всіх, вдається не так смачно, аніж для тих, кого любиш. Коли я був у Тернополі у серпні 2012 року, відчув, що годували й готували страви як вдома, як для тих, кого люблять. Не знаю, як часто цим людям дякують, а я це зроблю з великою приязню: смачно і вишукано частували мене і моїх колег у ресторані «Європа»!

«Усього 61 рік життя дав їй Господь, але вона встигла зробити стільки добра. Світла їй та вічна пам’ять…» — з жалем написав Михайло Маслій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: НОВА Тернопільська газета  

Коментарі