Замерзлі водоспади Тернопільщини – унікальна туристична зимова родзинка нашого краю (Фото)

08.02.2017 22:51   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Мороз і сніг, проблемні дороги, перетворені на ковзанки тротуари, з дахів звисають бурульки - прикрі зимові будні. Але тільки завдяки морозним дням та ночам виростають на Тернопільщині справжні туристичні цікавинки - замерзлі потоки водограїв. Мороз дивовижний будівничий. Серед його філігранних робіт чарівні льодові утворення видовище гідне вашого вихідного дня. Чомусь небагато людей планує для себе побачити ці зимові чудотвори. Серед цього товариства любителів зимової краси є такі, які тільки милуються зимовою красою, а є і активні любителі екстриму льодового сходження - льодолазіння. Сім'я мандрівника Віктора Гоцалюка з Хоросткова взимку активно подорожує. Разом вони були під час підкорення 50 метрового замерзлого водоспаду у каньйоні річки Смотрич у Кам'янці-Подільському, разом провідали Джуринський водоспад. Чорвоногодська долина влітку заповнена туристами, річка Джурин аж кипить від бажаючих потрапити під потік води найбільшого рівнинного водоспаду Європи, а взимку тиша та спокій, мороз та така погода, на яку потрапите! Кубометри води чудернацько застигли, ніби багатометрова морська піна, але у річці є ополонки, то бажанню зануритися нічого не перешкоджає.

Читайте також

Джуринський водоспад – один з найзнаменитіших водоспадів, каскади якого сягають у висоту 16 метрів

Над долиною річки Джурин захований у лісі чудовий водограй Дівочі сльози. Замерзлий травертиновий водоспад - це диво, такий собі орган, який тихо наспівує музику зими. Багатотонні колони з'єднують небо та землю. Вода, яка перетворилась на твердь і людина, яка готова видертися на самий верх цим льодовим панциром. При умові досвіду, надійній страховій системі та правильному спорядженню - шолом, льодоруби, кішки на ногах, така перешкода стане для кожного незабутньою пригодою.

Замерзлі каскади Русилівських та Срібних водоспадів, водограї Дністровського каньйону любить провідати сім'я тернополянина Олександра Захарченко. Дружина Леся, старшенька Аня, та 10 місячна Софія вже побували і у зимових Карпатах і провідали зимові краєвиди рідної Тернопільщини. Ця родина активно залучає до мандрів друзів і каже, що навіть немовлята мають мандрувати разом з батьками!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі