У Тернополі відбувся вибух дитячої мультиплікації

01.02.2017 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

У суботу 28 січня Тернопільські діти могли зайти у зал "Палацу кіно", що на вулиці Івана Франка, тільки без дорослих. Дорослим місця у залі, де показували мультфільми та анімаційні фільми гості з Києва та Львова, вже не було. Така надцікава подія об'єднала усіх дітей пластиліновим виром. Ліпили всі! Подія відбулася у рамках проекту КіноUP за ініціативи творчого об'єднання "Кінохвиля" та за підтримки Тернопільської міської ради. Одна з організаторів дійства Наталя Турчин так розказує про цей день: " У залі яблоку не було де впасти! Прямісінько на очах народжувався новий мультфільм!!!!! Діти під час " Дня сучасної української анімації" старанно ліпили казкових героїв, оживляли пластилін разом з генеральним продюсером "Primus anіmation" Андрієм Малюховичем та Родіоном Шубом (студія " Ridni"). До дітей приїхав і  Сергій Руденко - письменник та художник. Приємно, що гості відмітили, що тернополятка таки мають величезний талант до творення мультфільмів."

Леонід Бицюра опікується творчим об'єднанням "Кінохвиля" з першого дня його створення і його мрія побачити багато нових українських мультиків з кожним таким творчим днем стає на один крок ближче: "Створення творчих груп, творчих студій з анімації - шлях до появи якісної, розумної, з гумором української анімації, а ще це змістовне дозвілля дітей різного віку, людей різного віку - для анімації немає кордонів, їй часом і слів не потрібно. Заняття анімації додає певних навиків і може професійно зорієнтувати школярів."

Надіємось, що завдяки проекту  КіноUPу Тернополі стане ще більше мультиплікаторів. До гуртка-студії дитячої анімації "Руда Миша" у Тернополі додадуться ще нові студії, автори, мультиплікатори - адже виробництво власних мультиків можна налагодити у кожному дому та у кожній школі і, навіть, у дитячих садочках. Стіл, лампа, штатив, фотоапарат та ноутбук з відповідним програмним забезпеченням плюс пластилін чи фарби - ось і весь реманент. Але потрібне ще велике бажання та фантазія помножена на працю, адже кожен мультфільм складається з великої кількості малесеньких кроків.  Як і обіцяв чарівник Родіон Шуб мультфільм діти вже можуть подивитися у мережі Інтернет.




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі