Екологи та активісти Тернопільщини 26 січня були на Новодністровській ГАЕС (Фото)

Опубліковано:
27 Січня, 2017

Таку екскурсію тернополянам організували з метою показати найкращі сторони роботи станції. 

В соціальній мережі Фейсбук в групі “Врятуй Дністер від ГЕС” вже іде активне обговорення цієї події.

“Екскурсія на Дністровську ГАЕС!  Борис Гора  роздає листівки проти планів Укргідроенерго будувати каскад ГЕС на Дністрі.  Лобісти vs Бориса!  Робіть ставки.”

Багато коментів написані з гірким гумором. Адже усіх учасників зібрали у залі, де замість обговорення проблеми та перспектив, які можуть очікувати Дністер у випадку реалізації планів “Укргідри”, люди почули чергову розповідь про НьюВасюки і яке буде усім щастя від таких масштабних проектів. Гості почули   навіть  і такі заклики від тих, хто  агітує за каскад ГЕС на Дністрі: “Трохи народ вкраде на будівництві, хати побудує”. 

Еколог Галина Проців ч лен ради Національного екологічного центру України так описала це “обговорення” :

“Все виглядало так зранку. Всіх  повезли на ГАЕС. Потім 4 години засідання. Десь є 10 голів сільрад з Тернопільщини і Чернівецької області.  Є 7 депутатів Тернопільської облради.  Ескорт якийсь супроводжує (якась охоронна фірма чи “специ”), бо там ціла колона бусів і авто.  Жодного папірчика нікому з учасників по проекту НЕ дали.

Читайте також

Дністровська ГЕС – початок історії ув’язнення річки Дністер (Фото)
Кручі Дністровського каньйону знов стають домівкою для монахів
В найбільшій річці Тернопілля рівень води підніметься на метр-півтора

Участь в обговореннях обмежена, бо на це не виділено часу, і природоохоронці є в меншості. Знаю, що прорвалися на трибуну проф. Царик і Борис Гора, але деталі ще не знаю.  Статус цього зібрання є поки що незрозумілим.”

Гроші виділили, 155 мільйонів тільки на проектну документацію. А якби та ці всі гроші та на дороги до наших чудових туристичних атракцій! Чи потрібні були б такі проекти, які буцім-то мають підіймати економіку краю? Наприклад, 155 мільйонів – це так ледве ледве 20 кілометрів дороги, ну хоча б до Горошової, яку нещодавно після відвідин Маланки пожалів затоплювати депутат Олег Барна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: