В Тернополі презентували видану посмертно книгу Ярослава Бензи «Абомовня»

Опубліковано:
27 Січня, 2017

Книгу «Абомовня» Ярослава Бензи, який пішов із життя 2 лютого 2010 року нарешті видали та презентували громаді Тернополя. Зробили це друзі та колеги покійного автора. “Абомовня” — це абетка в іменах для дітей, проілюстрував видання художник, лауреат літературно-мистецької премії імені Іванни Блажкевич Володимир Якубовський, а презентував книгу ветеран радіожурналістики та заслужений журналіст України Євген Баров, який Ярославі Бензі був колегою по роботі та товаришем.

Нагадаємо, Ярослав Бенза був відомим журналістом Тернопільського обласного державного радіо, де пропрацював 40 років. Публікував власні вірші для дітей у журналах «Україна», «Жінка», «Перець», «Тернопіль», «Барвінок», часописі «Русалка Дністрова», республіканській та обласній періодиці. Він автор видань «Олині олені» (1992), «Чарунки» (1995). Лауреат літературно-мистецької премії імені Іванни Блажкевич. Третьою книжкою поета стала видана посмертно «Абомовня».

Під час презентації, близькі Ярослава Бензи ділилися спогадами про цього талановитого поета і журналіста.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: