Місце, де болить історія: У Тернополі відкрили перший Інтерактивний музей бойових побратимів (Фото, Відео)

Опубліковано:
24 Січня, 2017

22 січня, у День Соборності України, в українському домі «Перемога» в Тернополі відкрили перший Інтерактивний музей бойових побратимів, – пише НОВА Тернопільська газета.

Організували музей реабілітаційний центр «Галич» та ГО «Об’єднання бойових побратимів» за сприяння Тернопільської міської ради. Музей буде постійно діючий  й основна мета організаторів – патріотичне виховання молоді. Наразі в музеї представлені фотографії та відео з особистого архіву бійців Української добровольчої армії та Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», взірці форми та озброєння добровольців. Загалом понад 200 експонатів.

– Ми не будемо обмежуватися лише добровольчими батальйонами й готові до співпраці з Нацгвардією, із Збройними силами України, адже хочемо розвиватися й поповнювати нашу колекцію новими експонатами, – розповідає керівник ГО «Об’єднання бойових побратимів» Катерина Бойко. – У нас одна мета – патріотичне виховання молоді. Хочемо показувати дітям на практиці, чому цей музей інтерактивний. Тут є телевізор, по якому постійно буде транслюватися відео з особистих архівів бійців, яке не покажуть по телебаченню. Будь-який експонат можна взяти до рук, куратор музею – Ігор Войцехівський, який буде проводити екскурсії, пояснюватиме, що це за експонати й для чого вони призначені, а також розповідатиме історії, пов’язані з цими експонатами. Наш музей поки що єдиний у Західній Україні.

         

         

         

Організатори музею наголошують, що зробили акцент не на добровольцях якогось одного чи двох підрозділів, а й на всіх, хто служить у Збройних силах України.

– Вони пішли на контракт і виконують свої обов’язки, тому ми повинні бути вдячними їм за те, що нині можемо мирно пересуватися й жити без обстрілів наших будинків і без пострілів над нашими головами, – каже куратор музею, активіст ГО «Об’єднання бойових побратимів» Ігор Войцехівський. – Для мене особисто війна – це горе, біль, сльози, біда, бруд і духовна бідність, але ми мусимо відвоювати свою свободу. На превеликий жаль, наші хлопці віддають свої життя, спішать іти від нас, але вони тримають над нами небо. Ці безповоротні втрати – це плата за нашу свободу і всі повинні про це пам’ятати, а знання мусимо прищепити ще й нашим дітям.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: