На Тернопільщині набирає обертів рух на захист Дністра від ГЕС

Опубліковано:
24 Січня, 2017

Авторів звернення непокоїть підготовка до будівництва каскаду гідроелектростанцій на річці Дністер. Петицію активно обговорюють у соціальних мережах тернопільські екологи та стурбовані громадяни. Пропонується зробити 7 кроків збереження річки та навколишньої природної інфраструктури, – пише Галас.

1) Заборонити будувати гідроелектростанції на тих ділянках річок які течуть у вільному, непорушеному будівництвом водосховищ стані – зокрема на річках Дністер, Десна, Случ, Черемош, Прут, Стрий, Південний Буг та всіх незарегульованих річках Карпатського регіону.

Читайте також

Дністровська ГЕС – початок історії ув’язнення річки Дністер (Фото)
Питання будівництва каскаду ГЕС на Дністрі на сьогодні досі не знято – активісти (Відео)
ГЕС на Дністрі: економічна вигода і екологічне лихо

2) Надати природоохоронний статус збереженим у природному стані долинам річок шляхом створення об’єктів природно-заповідного фонду та включення їх до європейської природоохоронної мережі Emerald\Natura 2000 згідно Директиви ЄС 92/43/ЄC та Бернської конвенції “Про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі”

3) Запровадити в Україні механізми оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки згідно директив ЄС номер 2011/92/ЄС та 2001/42/ЄС

4) Скасувати “зелений” тариф для малих гідроелектростанцій як економічно необґрунтований і той, який призводить до надприбутків власників ГЕС

5) Відмінити “Програму розвитку гідроенергетики на період до 2026 року”, схвалену КМУ 13 липня 2016 року розпорядженням № 552-р

6) Імплементувати в українське законодавство Водну Рамкову директиву ЄС номер 2000/60/ЄС

7) Відмінити мораторій на позаплановані перевірки дотримання природоохоронного законодавства, повернути можливість державній екологічній інспекції проводити раптові перевірки.

Підтримати петицію можна за посиланням

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: