Парапланеристи з Тернопільщини та Львова літали над Тернопільським ставом (Фото, відео)

Опубліковано:
23 Січня, 2017

Недільного ранку, у день Соборності України, перехожі, що були неподалік Тернопільського ставу, та рибалки побачили цікаве видовище – у небі парили параплани. Так вирішили провести свій вихідний день та відзначити це державне свято пілоти надлегких літальних апаратів з Тернополя, Збаража, Дружби, Кременця та Львова.

Гості приїхали зі своїми парапланами, а господарі забезпечили технічну сторону пригоди. Параплани “затягували” у небо квадроциклом. Крига ставу товщиною більше ніж 30 см легко витримує вагу такої машини. Квадроцикл мав їхати “плавно, ніжно і з любов’ю”, але зі швидкісттю не менше 40 км за годину  – саме тоді параплани за допомогою тросу та лебідки підіймались на висоту 300-400 метрів, парили по 5 хвилин і повільно опускались на сніг.

Умови збереження цього спортивного знаряддя вимагають максимально берегти його від вологи, тому стартували з брезентового накриття, як кажуть спортсмени “зі столу”. Приземлення чи то прильодування так само намагались робити максимально близько до сухої поверхні.

Таку зустріч парапланеристи провели на кризі Тернопільського ставу у новому році вперше. Погода цілком відповідала умовам найкращого польоту, то б то швидкість вітру не більше 3-4 метрів за секунду в сторону міста.

Як відбувається старт з землі, то б то з криги, можна побачити у відео (Автор – Михайло Лампик).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: