Українська галицька партія з’єднала два береги Збруча

Опубліковано:
23 Січня, 2017

Активісти Української Галицької Партії створили живий ланцюг через річку Збруч. Делегації галицьких партійців із Тернопільської та Хмельницької областей символічно з’єднали два береги Збруча, вшанувавши таким  чином День Соборності України.

Споконвічне прагнення українців Заходу і Сходу, Півдня і Півночі творити одну національну спільноту, жити в одній державі і сповідувати спільні цінності, в особливий спосіб відчувається на таких знакових в історичному контексті місцях, як міст через легендарну річку Збруч. Впродовж багатьох десятиліть саме ця невеличка подільська річка слугувала адміністративно-політичним кордоном для нашого народу, проте в наш час вона стала символом єдності і соборності, консолідації усіх патріотичних сил, національного братерства.  

Під час проведення акції голова Тернопільської обласної організації УГП Ігор Велиган наголосив: «Воз’єднання Західної Української Народної Республіки та Української Народної Республіки у 1919 році є тією символічною подією, яка вказує на те, що України без Галичини не існує, як не існує Галичини без України! А сьогодні ми вважаємо, що українські цінності, які найкраще збережені на Галичині повинні запанувати по усій Україні, що стане запорукою побудови сильної національної держави, де влада належить українцям!»

Читайте також

У Тернополі Українська Галицька партія почала боротьбу з МАФами
На кордоні Тернопільщини та Хмельниччини відсвяткували День соборності України (Фото, відео)

Галицькі партійці переконані, що для усіх патріотичних сил надзвичайно важливо пам’ятати здобутки українців у минулому, які стали знаковими для становлення української державності та надихатися ними на нові звершення. Сьогодні, як і тоді, побудова і захист Української Держави залишаються надзвичайно актуальними. Незважаючи на військову агресією ворога, політичну та економічну кризу в середині держави, ми, українці, як ніколи, об’єднані і рішуче налаштовані перемогти. Галичани, як і сто років тому, відчувають особливу відповідальність за майбутнє всіх українців, тому далі готові до останньої краплі крові боронити наші цінності та українську ідентичність.

«Тільки в єдності Україна може протистояти зовнішнім та внутрішнім ворогам, – підсумував Ігор Велиган. – Західна Україна залишається форпостом нашої Держави. В той час, як йде віна на Сході за територіальну цілістність України, лінія цього умовного фронту, який відстоює підвалини Української Держави сьогодні проходить по Збручі і ми повинні просунути її до Дніпра і далі цим самим підсилити наших військових на передовій!»

Активісти УГП, також, долучилися до святочних заходів з нагоди Дня Злуки, організованих місцевою владою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: