Чудотворній Буцнівській іконі Божої Матері, що на Тернопільщині, виповнилося 280 років

Опубліковано:
21 Січня, 2017

У селі Буцнів, неподалік Тернополя, є чудотворна Буцнівська ікона Матері Божої, якій цього року виповнилося 280 років. Вона є однією із 20 плачучих ікон України. 25 січня 1737 р. після ретельних досліджень Митрополит Атанасій Шептицький надав місцевій церкві Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії повний відпуст, а ікону проголосив чудотворною. Багато років поспіль Мати Божа через Буцнівську чудотворну ікону виявляла свою особливу материнську любов та ласку.

Читайте також

Чудотворна ікона Матері Божої є у селі Решнівка на Збаражчині (Відео)
В Бережанах зберігається унікальна ікона

З нагоди 280 річниці Буцнівської ікони у селі відбулося святкування. На ювілей святині приїхали Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, Екзарх Луцький Йосафат (Говера), декан Великоберезовицький отець Василь Брона, ректор Тернопільської семінарії отець Іван Римар та священики сусідніх парафій разом із парафіянами. Почалося святкування зустріччю місцевого козацтва Владик та гостей на початку Буцнева, яких супроводжували до самого храму. А у церкві колядками їх зустрічали настоятель парафії отець Євген Кобильник та парафіяни. Після того відправили Архиєрейську Божественну Літургію, підчас якої Митрополит Василій виголосив проповідь присвячену пошануванню  Богородиці та навів приклади з історії Буцнівської чудотворної ікони.

Ієрейські свячення здійснював диякон Ігор Світовий, який служитиме для наших вірних в Казахстані. По завершенню Літургії освятили воду, а потім усі приступили до чудотворної ікони. Місцева молодь пригощала гостей свята зігріваючими напоями та солодощами. 

До слова, усі, хто хоче помолитися перед Буцнівською чудотворною іконою кожної першої суботи місяця може долучитися до молитви на оздоровлення під час якої можна приступити до ікони. Наступні моління відбудуться в суботу 4 лютого о 10.00.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: