Чи приїде Дональд Трамп у Підгайці, на батьківщину своїх нових родичів?

Опубліковано:
19 Січня, 2017

Цікаве життя – у мільйонера Дональда Трампа улюблена донька зі справжнім українським ім’ям Іванка виходить заміж за  чоловіка з дуже навіть українським прізвищем Кушнір… А ще зять Трампа нещодавно розказав про свої українські коріння…  Ще цікавіше, що ці корені родина Джареда пустила колись у наших тернопільських теренах. І вже усі в очікуванні, що ось ось навідаються на Тернопільщину знатні американці. Це було б дуже навіть непогано. Завжди, коли очікують на такі поважні події у навколишньому середовищі кояться справжні дива. Терміново приводяться до ладу дороги, будинки (хоча б фасади), шиється новий одяг, купуються нові мешти, пожвавлюється уся економіка краю, готується культурна програма. Наразі два міста в області називають батьківщиною дідів-прадідів Джареда – Козова та Підгайці.

Добре, що люди починають шукати своє коріння. В Інтернеті і є спеціальні сайти, присвячені генеалогічним деревам. Саме там зазначено, що дід мами Джареда Давид Штадтмауэр народився в Підгайцях.  А ще хтось з родини мешкав у Козові. Про своє коріння по лінії батька Джаред Кушнір розповів під час виборчої кампанії.  І дійсно з наших теренів  у двадцятих роках минулого століття виїхало багато єврейських сімей у США. Родичі, що лишились у рідних домівках, пережили потім багато  лиха – і Голокост, і війну. Кажуть, що саме до меморіалу пам’яті Голокосту вперше приїжджала у 1991 році Сирил, мати зятя Дональда Трампа.

Інавгурація нового президента США Дональда Трампа відбудеться 20 січня, тому час починати чекати гостей з за кордону.

Шкода не встигнемо показати найбільшу шопку України іменитим гостям цього року!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: