Очільник міста занурився в Йорданську воду на моржатнику (Фото)

Опубліковано:
19 Січня, 2017

Одразу після крижаної купелі голову міської ради запитали про враження від Йорданської води. Сергій Надал купель у день Хрещення Христового 19 січня приймає щороку. Найбільше йому до вподоби моржатник біля клубу любителів зимового плавання “Нептун”. З собою приводить свою команду.

Цього року з самого ранку біля ополонки лунали колядки, розкладались ватри, щоб готувати рибну юшку та кашу, запарювались літри трав’яного чаю. Після купелі голова міста Тернополя не спішив загортатись у рушник і відповів на запитання журналістів про враження від занурення: “Відома українська колядка каже, що саме третій праздник, саме на Водохреща вода є цілющою…. Вода є приємною, ніжною, дає натхнення для роботи на цілий рік… Бог милував від хвороб, навпаки усі слабості відступають”. Традиційно перед зануренням людина має промовити молитву та тричі перехреститися і тоді тричі зануритися з головою у січневу Йорданську воду.

Біля будиночку моржів за сприянням міської ради громадською організацією “Нептун” було організовано святкування Водохреща, максимально забезпечена зручні підходи до купелі, гаряча їжа, питво та біотуалети. Люди виходячі з води парують та дуже радіють. Вода була урочисто освячена в 11 годині і відтепер буде корисною особливо протягом зимових місяців. Першими після освячення занурились очолені Нептуном моржі. Голова клубу “Нептун” Богдан Поломацканич каже, що люди приходитимуть протягом усього дня і надіється, що наступного року зможе прийняти охочих і тепла сауна. Усіх оздоровлює Йорданська вода! 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: