Відеоблогом «Натисни старт» про настільні ігри українською мовою займаються тернополяни

Опубліковано:
17 Січня, 2017

Роман Задорожний та Павло Мудрий настільними іграми захоплюються ще зі школи. Будучі студентами та старшопластунами у Тернопільський пластовій станиці, організовували для пластунів дні, коли можна було пограти в ігри з фішками та картками, зібравшись за одним столом. Сьогодні в Україні для найпростіших якісних ігор ціна стартує від 200-300 грн., але існують теж ігри вартість яких перевищує тисячі гривень. Тобто, за ціну середнього планшету можна купити 5-10 солідних ігор, у які можна бавитися не один місяць без шкоди для зору.

В кінці ХХ століття Європу захлеснула хвиля настільних ігор. У Польщі, де зараз працюють хлопці, інтерес до таких розваг не вгасає ось вже п’ятий рік поспіль. У результаті Польща має третій за величиною ринок настільних ігор в Європі (після Німеччини та Франції). Настільні ігри навіть допомагають вивчати у польських школах історію. Саме тому виникла ідея створити відеоблог присвячений настільним іграм для українських гравців, щоб популяризувати це захоплення й у нас. Блог називається “Натисни старт”, має свій оригінальний стиль та свого героя, подібного на ведучого, такий собі анімований Ромко з борідкою та в окулярах.

Майже кожна настільна гра складається зазвичай з ігрового поля, набору карток, фішок, кубиків та здатна зібрати за одним столом в реальному, а не віртуальному світі, не тільки дітей, але й сім’ї, друзів, колег по роботі, а часом просто випадкових людей. Майже кожна гра може стати основою, навіть, змагань та чемпіонатів. Але розібратися у хитросплетіннях гри не так просто.

Настільні ігри мають довгу історію, яку сміливо можна порівнювати з віком людства. Кожна цивілізація обов’язково мала свої ігри, які можна було грати вдвох, трьох і більшою кількістю людей. Ігри пережили своїх винахідників – шахи, шашки, го, нарди, карти, доміно… Такі ігри віднесли до категорії класичних. А є ще логічні, тактичні, стратегічні, економічні, історичні, ігри в стилі фентезі та ігри для великих компаній. Одна з найпопулярніших настільних ігор «Монополія» вийшла на ринок ще у тридцятих роках минулого століття. Ще одна мега популярна у світі гра, а також перша рольова гра у світі «Dungeons & Dragons» («Підземелля та Дракони») випущена ще в далекому 1974 році, але з кожним роком збирає все більше і більше фанів і це вже далеко не мільйони. В Україні послуги “майстра” DnD (скорочена назва гри) за 6-8 годин, тобто за партію, вартують від 500 до 1000 грн. Адже щоб досконало вивчити нюанси цієї рольової гри в стилі фентезі, необхідно добре розбиратися в правилах, а це цілі книги , де зібрана інформація не тільки про світ фентезі, а і про Всесвіт та історі ю.

Кожна настільна гра (настолка) по своєму особлива та має цікаву механіку. Думаючи над виконанням завдань, гравці тренують уважність, пам’ять, здатність оригінально думати та приймати рішення. Недарма маленькі діти вчаться важливим речам саме через гру та іграшки. Сучасні діти дуже люблять пригодницькі ігри, коли потрібно проходити крок за кроком маршрут по карті та виконувати різні завдання. Завжди раді, коли до них приєднуються батьки чи дідусь з бабусею. Для кожного віку знайдеться своя цікава настільна гра. Школярам і в Україні корисна будуть історичн і тематичн і ігри – така можливість вивчати історію в оригінальний спосіб ще чекає на своїх першовідкривачів у школах. І в цьому є величезний потенціал, адже як діти, так і дорослі завжди легше сприймають будь-яку інформацію у вигляді гри. Сьогодні настільні ігри стають все більш популярними. В Україну приходить нова епоха настільних ігор. Навколо ігор гуртуються команди. Люди збираються спеціально, щоби пограти в улюблену гру, чи вивчити нову. З’являються клуби любителів настільних ігор.

Відеоблог “Натисни старт” це огляд та аналізи ігор, рецензії на них, спроба поширити хобі в Україні та, нарешті, можливість відшукати відповіді на питання: з чого почати? Хто грає в настільні ігри? Як пояснювати правила? А також знайомство з настільними іграми світу.

Радує, що серед рецензій можна побачити й багато ігор українського авторства, серед яких і найпопулярніша гра Олександра Невського та Олега Сидоренка “Містеріум” (Mysterium). Гра визнана кращою грою Франції минулого року, відзначена на ринку Європи та Японії, перекладена на десятки мов.

Бажаємо нашим хлопцям багато переглядів та чекаємо на нові ролики!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: