Їх неможливо забути. Вони пронизують наскрізь

Опубліковано:
16 Січня, 2017

Два роки тому… 16 січня 2015 року… «Цього дня, – згадує хроніка АТО, – ситуація у зоні Антитерористичної операції характеризувалась продовженням обстрілів та атак угрупованнями російсько-терористичних військ позицій сил АТО. Тривало протистояння у аеропорту «Донецьк». Бойовики атакували позиції українських військ у районі нового терміналу та метеовежі аеропорту. Наші військовослужбовці відбивали атаки терористів, завдаючи їм важких втрат. Військові лікарі Дніпропетровського військового госпіталю надавали кваліфіковану медичну допомогу пораненим «кіборгам».

Минуло два роки… На другому поверсі Міжнародного аеропорту «Бориспіль» експонуються дві фотовиставки: «16» і «Проекція».  Автором першої є фотограф Роман Ніколаєв, який представив 16 унікальних портретів українських воїнів та волонтерів, які зараз боронять нашу країну на Сході.

Автор другої виставки «Проекція» – француз Юрій Білак українського походження. В основі його робіт класичні сюжети полотен Леонардо да Вінчі, Ванг Гога та інших, які спроектовані на події сучасної війни. Це жива українська історія двох років. Незабаром фотополотна «переїдуть» до львівського летовища ім. Данила Галицького.

Через зали очікування щогодини проходить до трьох тисяч  осіб пасажирів. Наскільки важливо показати їм через фотомистецтво правдиві реалії нашого сьогодення. Перше, що вражає до глибини душі, це ОЧІ українських героїв. Їх неможливо забути… Вони пронизують наскрізь.  Переконайтесь самі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: