Команда «Робознавці» ТСЮТ готова до порятунку зубрів (Фото, Відео)

Опубліковано:
13 Січня, 2017

Рятувати зубрів десять робознавців та їх керівники Андрій Чубатий та Ольга Підлатюк будуть починаючи з 25 лютого. У Києві відбудеться черговий фестиваль для конструкторів роботів. Роботи повністю складаються з лего елементів, але це справжні машини з мозком, який можна програмувати на виконання відповідних завдань. Минуло річний фестиваль був присвячений утилізації сміття, а у 2017 році тема – порятунок тварин, які стоять на грані вимирання “Тварини пліч-о-пліч з людьми”. Станція юних техніків Тернопільської міської ради вперше отримала такий конструктор минулого року, завдяки перемозі у конкурсі ґрантів програми FIRST LEGO League благодійної організації Lego Foundation.Такий базовий набір коштує 18 тис. гривень.

З вересня місяця у Тернополі працює гурток робототехніки. Протягом трьох років гурток буде доукомплектовуватися необхідними запчастинами, які дозволять роботу виконувати все нові і нові дії.

 

Гуртківці вже мають поле, на якому їх робот буде виконувати місію. З тварин були варіанти рятування панди, качкодзьоба та зубра. Школярі зупинили свій вибір на поважному зубрі. Їх завдання не тільки навчити робота виконувати певні дії, а і зібрати якомога більше інформації про тварину. Вияснити питання – чому тварина може щезнути з лиця Землі і як цьому запобігти. Для того, щоби на власні очі побачити, як працюють програми рятування тварин та птахів усім гуртком їздили у Рівно у зоопарк.

“Одні, хотіли побачити мавпочок, інші – тигрів та левів. Але таку велику кількість хижаків, приматів, гризунів, птахів не сподівався побачити ніхто. У зоопарку на нас чекали і провели пізнавальну екскурсію, розповіли багато цікавих фактів, познайомили з тваринами, які занесені до Червоної книги. Ми, ніби, побували у всіх куточках світу за один день.
А ви знали, що тварини Рівненського зоопарку, зуміли з’їсти 35 тонн моркви за рік? А сіна 105 тон? І це ще не все… А скільки доглядачів потрібно?! Ми стали свідками зворушливого моменту. Доглядальниця кенгуру цілувала свою підопічну, наче, мама. На жаль, в реальному житті не всі люди є такими чуйними. Дорогою додому ми ділилися своїми враженнями, думали над долею тварин у неволі. А по приїзді в Тернопіль, ніхто не хотів іти додому. З кожною такою зустріччю ми все більше здружуємося. «Робознавці» – одна велика дружня сім’я!” – пишуть гуртківці на своїх сторінці у фейсбуці., яка так і називається “Робознавці”. Також діти разом працювали над газетою, яка має розказати про їх команду на фестивалі.
У листопаді в гостях у “Робознавців” побувала пізнавальна програма “Телевітамінки”. У програмі можна побачити перші метри, які долає робот самостійно та перші завдання, які він зміг зробити.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: