На Тернопільщину знову чекає відключення електроенергії (Документ)

11.01.2017 16:11   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

На адресу районних державних адміністрацій Тернопільської області та виконавчих комітетів Кременецької, Чортківської, Бережанської та Тернопільської міських рад надійшов лист за підписом першого заступника голова Тернопільської обласної державної адміністрації Івана Крисака з граничними лімітами використання електроенергії, - пише Файне місто

Кажучи простішою мовою, ТОДА попереджає керівництва громад Тернопільщини, що вони будуть віяльно відімкнутівід світла. Перший заступник губернатора області посилається на розпорядження Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Читайте також

В останні дні грудня на Тернопільщині закрилися 3600 підприємців
В Тернополі виділили гроші на освітлення у парку «Національного відродження»
У Тернополі призначили нового начальника управління ЖКГ

На Тернопіль чекає гуманітарна катастрофа?

Що таке відключення електроенергії для Тернополя у часи січневих морозів добре знають тернополяни, які мають індивідуальне опалення, а їх котли живляться від електромережі. Або ті, які просто опалюють хату електричними пристроями. За неофіційною статистикою таких у Тернополі до 25 %. Тобто майже чверть тернополян через рішення міністерства будуть змушені сидіти не лише без світла, а й без опалення. Коли на вулиці -15 -20 градусів. А це вже справжня гуманітарна катастрофа. Про дискомфорт решти населення вже промовчимо.

Хто винен?

Дивно, що дане рішення ініціює Міністерство енергетики та вугільної промисловості, яке очолює колишній міський голова Калуша. Він на власному досвіді знає, якого лиха може накоїти для міста відключення електроенергії. Ще безглуздішою стає ситуація, коли читаєш звіти самого міністерства енергетики, що України постійно збільшує експорт енергетики за кордон. Так на травень 2016 року Україна збільшила експорт енергетики майже на 30 %, а до кінця року – ще на майже 4 %. Тобто українською енергетикою безперебійно користуються румуни, молдавани, поляки, словаки, угорці, а для свого користувача її не вистарчає?

Не вистарчає «золотої» електрики

Більше того, для українців не вистарчає не доступної енергії, а «золотої». Нагадаємо, вже з 1 вересня 2016 року ми змушені сплачувати на 30 % більше за електроенергію. А з 1 березня 2017 року на українців чекає ще одне підвищення тарифів на електроенергію. Цього разу на 26 %. Таке рішення прийняла незрозуміла «контора» під назвою Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Цю комісію очолює 27 літній Дмитро Вовк. А сама комісія фактично складається з 5 осіб, які і визначають тарифи.

Таким чином, виходить замкнуте коло, коли українців змушують платити захмарні рахунки за електроенергію, яку вони не отримують, оскільки компанія «Укренерго» активно експортує українську енергетику за кордон. Куди йдуть енергетичні прибутки дуже добре пояснює розслідування журналістів проекту «Наші гроші». Вони ще у лютому 2016 року дізналися, що у лютому 2016 року співмешканка голови НКРЕКП Дмитра Вовка купила чотириповерховий будинок за 2 млн доларів в селі Іванковичі під Києвом. А сусідами жінки виявився, зокрема, скандальний екс-міністр палива й енергетики Юрій Бойко.

15978385_10207016778932716_1607777653_n

15979025_10207016779012718_975275254_n

Степан Мельник


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі