5 фактів про Олену Підгрушну, яка відсвяткувала 30-річчя

Опубліковано:
11 Січня, 2017

9 січня відзначила черговий День народження тернопільська біатлоністка Олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна. Традиційно це свято спортсменка відзначає на змаганнях у Європі. Сайт Depo.Сектор зібрав найцікавіші факти про українську зіркову спортсменку.

1) Олена Підгрушна народилася 9 січня 1987 року в польському містечку Легніца, але свідоме життя провела в селищі Велика Березовиця біля Тернополя. Все завдяки батькові військовому через якого сім’ї і довелося подорожувати. В Тернополі здобула фах викладача фізичної культури і спорту. І там же отримала зірку на Алеї видатних постатей Тернополя.

2) Хобі титулованої спортсменки – вишивка. Ось, як Підгрушна згадувала, чому вирішила захопитися вишиванням: “Тренування за тренуванням, українського телебачення немає, і на той час у мене не було ні комп’ютера, ні інтернету. Тому треба було чимось себе займати, адже неможливо годинами просто сісти і сидіти. Кілька дівчат у команді займалися вишиванням, я спробувала і мене це захопило”.

3) Найвище досягнення Олени Підгрушної – золота медаль Олімпіади в Сочі. Його за трагічним збігом обставин, українські біатлоністки в естафеті здобули під час вбивств мирних протестантів на Майдані в лютому 2014 року. Цю нагороду спортсменки присвятили усій Україні.

4) Головний міф, який зачепив спортсменку – її участь снайпером в АТО. За словами бойовиків, Підгрушна мала позиції на горі Карачун і звідти обстрілювала сепаратистів Слов’янська.

5) Олена Підгрушна зараз носить звання капітана міліції-поліції. Його ще в лютому 2013 року отримала з рук скандального екс-міністра МВС Віталія Захарченка. Свого часу “рахувалася” викладачем у Львівському університеті внутрішніх справ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: