Тернопільські лікарі кажуть, що мед і кориця сповільнюють старіння і допомагають схуднути

Опубліковано:
11 Січня, 2017

Лікарі зазначають, що мед і кориця – це продукти, які поважають аюрведа і традиційна китайська медицина. Мед ніколи не псується, а корицю тисячу років тому міг отримати в подарунок тільки який-небудь імператор. Тепер вони доступні усім, і їх користь підтверджена дослідженнями. А в парі мед і кориця ще корисніші і смачніші. 

«Ви навіть собі не уявляєте, які властивості мають мед та кориця:

– Перешкоджають старінню. Вільні радикали (оксиданты) агресивно окислюють тканини і руйнують клітини організму. Це призводить до передчасного старіння і хвороб. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, уповільнюючи ці процеси.
Мед містить феноли, ферменти, флавоноїди і органічні кислоти. Усе це потужні антиоксиданти. Дослідження показали, що особливо багато їх в темних сортах меду – наприклад в гречаному. 
У кориці багато поліфенолів, які теж є сильними антиоксидантами. Кориця перемогла в дослідженні 26 спецій по кількості антиоксидантів, залишивши позаду навіть часник і орегано. 

Покращують роботу серця
Мед і кориця допомагають в профілактиці серцево-судинних захворювань – найпоширенішої причини смертності у всьому світі.
Мед посилює приплив крові до серця, через що розширюються артерії. Антиоксиданти, які в ньому містяться, допомагають запобігти утворенню тромбів – згустків крові, які часто призводять до інфарктів і інсультів. 
Кориця знижує рівень “поганого” холестерину (того самого, який утворює на стінках судин атеросклеротичні бляшки), а хорошого холестерину – збільшує. 
Додайте декілька столових ложок меленої кориці з банку з медом, перемішайте і їжте кожен ранок з шматочком хліба або печива.

Борються з бактерійними інфекціями 

Читайте також

Історія тернопільської Чудотворної ікони Божої Матері (Відео)
Бійці з Тернопільщини зможуть купувати пальне та продукти дешевше
Наскільки подорожчали продукти на Тернопільському ринку (Ціни)

І мед, і кориця мають антибактеріальну дію, так що цю суміш можна використовувати не лише при застуді, але і при інших інфекційних захворюваннях – наприклад при інфекціях нирок і сечового міхура.
Мед – природний антибіотик. З давніх часів його використали для знезараження ран. Він знищує бактерії завдяки білку дефенсину-1 і ферменту оксидази глюкози. 
Кориця має антибактеріальну, протизапальну і антигрибкову дію. Особлива речовина, що міститься в кориці, коричний альдегід, відповідає не лише за відомий аромат кориці, але і за її корисні властивості.

Допомагають схуднути
Навряд чи можна назвати мед з корицею самостійними засобами для схуднення, але, якщо ваша мета – струнка фігура і ви вже займаєтеся спортом і правильно харчуєтеся, вони можуть допомогти вам швидше скинути зайві кілограми.
Краще замінити цукор і цукерки медом. Помірне вживання меду скоротить кількість калорій. До того ж рафінований цукор призводить спочатку до стрибка глюкози в крові, а потім до такого ж різкого її падіння. Перепади глюкози ведуть до емоційної нестабільності, а також до невиправданого вироблення інсуліну. Мед всмоктується в кров повільніше, і стрибків цукру не відбувається. 
Кориця знижує рівень цукру в крові і збільшує чутливість до інсуліну, який відповідає за обмін речовин. Так вона сприяє прискоренню метаболізму, і глюкоза перетворюється на енергію, а не в жир. 
Випивайте склянку води з сумішшю з 1 ч. л. меду і 1/2 ч. л. кориці за 30 хвилин до сніданку і за півгодини перед відходом до сну.

Знижують рівень цукру в крові
Високий рівень цукру в крові може привести до безлічі захворювань, у тому числі до такого грізного ендокринного захворювання, як цукровий діабет. Доведено, що мед може понизити рівень глюкози. Мед лише на 17 % складається з води. Решта – це цукор, у тому числі фруктоза і глюкоза. Вони легко засвоюються організмом, не призводячи до стрибка цукру в крові, тому мед можна їсти діабетикам.  Кориця теж знижує рівень цукру в крові. Це показали дослідження, проведені за участю здорових добровольців, а також людей, хворих на діабет. Звичайно, вона не є ліками, але як харчова добавка кориця ефективна. 

Вибираючи мед, враховуйте, що його часто розбавляють цукром, крейдою, борошном і крохмалем. Купуйте мед у перевірених продавців і проводьте тест на його чистоту. Краще використати нефільтрований і непастеризований сирий мед.

Купуйте не мелену корицю, а коричні палички – так легше відрізнити справжню цейлонську корицю від касії, яка часто продається під цією ж назвою, але менш корисна», – каже заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Ю. Дементьєв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: