Історія корисного винаходу або Чому в Україні ростуть гори з використаних памперсів?

Опубліковано:
9 Січня, 2017

Один малюк, використовуючи усього 5 памперсів в день, за перший рік забруднює 1800 одноразових трусиків! Але памперси не гниють та не горять. Тому у країнах світу накопичуються та ростуть еверести з памперсів різного ґатунку. Додаються проблеми зі шкірою малюків та з непростим переходом до горщику. Така проста фізіологічна дія, як попісяти чи покакати для великої кількості малят – таємниця замкнута у памперсі. Саме памперс вони ототожнюють з сигналом – час зробити всі свої справи. Не одна мама зауважила – тільки одягнеш чистий памперс, а тут о па, знову треба мити малюка. Без рятівного підгузка деякі дітки не можуть довший час сходити на горщик. Нагадування старших жіночок, особливо свекрух, що вони ростили діток без памперсів, може принести розбрат в сім’ю – адже молоді батьки користуються найкращим для своїх дітей. Час розібратись – що ж таке памперс?

Читайте також

Стало відомо скільки тернополяни повинні заплатити за опалення за грудень
У «Подолянах» дівчині «зняли прокляття» за 8 тисяч гривень
Домашній улюбленець накинувся на господаря через новорічний подарунок (Відео)

Перші одноразові підгузки були більше подібні на трусики з пластику, у яких всередині були шари тришарового поглинаючого матеріалу, а першими тестувальниками були немовлята міста Далас (США). Сталась ця подія у 1957 році. Як каже історія, на таку думку наштовхнув винахідника Віктора Мілза час, який він присвятив своїм маленьким внукам. Міняючи пелюшки та підгузки винахідник, який працював у компанії Procter & Gamble на посаді ведучого хіміка-технолога подумав про те, як полегшити догляд за малюками вночі та під час прогулянок. Але неймовірна жара +30 та недосконалі матеріали одноразових трусиків викликали у немовлят сильне подразнення. Тому цей перший досвід був дуже негативний. Винахідник, який вже мав кільканадцять корисних винаходів (серед них, наприклад, зубна паста, яка замінила зубний порошок) не відмовився від ідеї і далі продовжував свої експерименти. Покращені трусики спеціальної форми мали більш ніжний верхній захисний шар, покращились внутрішні шари, кріпились за допомогою липучок або кнопочок. У березні 1959 року у місті Рочестер штат Нью-Йорк, випробували засіб для гігієни малюків. Перша партія була у кількості 37 тисяч. Батьки дали свою позитивну оцінку. Саме тоді народилось слово «памперс» у перекладі «пестити». Але далі була непроста робота по створенню лінії виробництва памперсів.

З тієї пори у світі випущена неймовірна кількість памперсів. Існують вони різних розмірів, як для дітей, так і для дорослих. На радість компаніям батьки почали одягати памперси на немовлят цілодобово. Значно спростивши догляд за немовлятами слід зауважити, що винахідник Віктор Мілз, проживши довге життя (100 років), так і не винайшов спосіб утилізації використаних підгузків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: