Як тернополянка зустріла перший світанок нового року на Говерлі (Фото)

Опубліковано:
7 Січня, 2017

Тернополянка Ореста Дешева захоплюється мандрами. Але наймиліші їй наші Карпати. Дивно, що серед її друзів у Тернополі ніхто у гори не ходив. Своїх туристів знайшла у соціальній мережі у групі “Карпати кличуть!”. До адміністратора групи Романа Мартиніва і приїхала на вихідні дні у Яремче на своє перше сходження з валізою на коліщатках та на підборах.  Мусили шукати взуття просто на місці! За першим походом горами пішли і наступні. І так вже кілька років. З’явився відповідний туристичний реманент і вірні друзі. У горах зустрічають компанією свої дні народження. Кожну можливість вибратися на полонини та вершини старається розділити з подругами – і їх змогла зацікавити  активним відпочинком! Каже, що єдине, чого ще не вистачало у житті – це першого світанку Нового Року на головній вершині країни – на Говерлі.

Читайте також

Різдвяне послання Архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора
Різдвяне послання архиєпископа Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ

І ось її мрія здійснилась! 31 грудня невеличкою командою зібрались на туристичній базі у селі Заросляк. Новий Рік зустріли внизу, а вже у третій ночі почали сходження. Враження це сходження залишило неповторне, а коли добрались до вершини побачили намети. Далі темрява почала відступати: “І тут починає світати. Видовище неймовірне! Уявіть. Ніч.Зірки. І десь там далеко-далеко починає багряніти небо. І воно стає все багряніше і багряніше. Ми почали страшенно радіти цьому чудовому видовищу. Початок першого нового дня у Новому році. Кожен з нас щось подумки задумує і мріє про своє. Було по справжньому круто! Цікаво, що принесе нового нам цей рік. Гори… На них не можливо дивитись без захвату. Бачили все – молодий місяць, море палахкотлих зірок і кольорові кристали на снігу завдяки нашим ліхтарикам. Потім перший світанок. Дивлюсь сьогодні на своє фото і думаю – невже це сталося?! Якщо дуже сильно чогось бажаєте – здійснюйте! Не відмовляйте собі у задоволенні зробити те, чого хочете саме Ви і саме зараз. Немає компанії, страшно, немає грошей, немає знань, досвіду – це виправдання себе і своєї бездіяльності. Якщо є ціль – ідіть до неї, кожен день робіть щось для досягнення цієї цілі, маленьке, більше…як виходить, але робіть. А своїх гірських друзів я хочу привітати з Новим роком. Я захоплююся Вашими мандрами. Енергетика гір і дикої природи оголюють наші душі і спілкування стає просте, щире і доброзичливе. А разом пережиті моменти – безліч нескінченних підйомів, спусків, перекусів-халвою/казінаками/ часником/салом, холодна ніч у наметі, коли чекаєш світання, бо від холоду не спиться))), довгі розмови/історії/анекдоти перед багаттям,червоний борщ, табуни коней довкола, неймовірно-космічний пейзажі на вершинах і спільна радість і втома – все це зближує.” Разом з Орестою світанок першого дня 2017 року на висоті 2061 м над рівнем моря зустрів і ще один мандрівник з тернопільщини  Віктор Гоцалюк – Впізнай світ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: