Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Неначе промінь світла, що пронизує кришталь

Як відбувалось народження Немовлятка – Ісуса Христа

06.01.2017 21:13   Джерело: TeNews
Автор : Валентина Семеняк

Різдво… Ви помітили, у переддень Різдва Христового видозмінюється простір. Інакшими стають люди. Так, вони метушаться, вони поспішають, але не так, як завжди, а на особливо піднесеній ноті. І це неможливо не помітити. Так було завжди, так є і так буде. Врапт кудись зникає агресія, добрішають очі… А все тому, що раз на рік у наших Душах пробуджується Світло Різдва. І сховати його неможливо, бо ж очі – дзеркало Душі. Наша Душа торкається не просто до всепланетарного дійства, а до Вселенського поступу. Вона причащається Христовою Любов’ю, Добром і Сердечним Миром.

Різдво – це своєрідна нульова точка відліку у просторі. Це мить, з якої все колись почалось. Це постійне нагадування нам, щоб у своїх помислах і діях прагнути отієї вершинної досконалості. Це нагадування нам, якими ми маємо бути насправді.

Надвечір’я Різдва… Поступово згасає день. В очікуванні священного дійства принишкли дерева й птахи. Від новорічної іграшки, що відсвічує казковим різнобарв’ям, віє загадковістю і таємничістю. У зимовому танку тихо кружляють сніжинки, сплітаючи неймовірної краси мережані візерунки. Світ застиг в очікуванні Дива…

Читайте також

Традиції надвечір’я Христового Різдва
12 страв на Святий Вечір (Рецепти)

За годину до появи Немовляти, Марія ревно молилась. Про всі ці подробиці стало відомо через об’явлення блаженної Матері Марії  від Ісуса з Агреди (Іспанія). З її слів "ця подія звершилась опівночі в неділю (після суботнього дня) 25 грудня, рівно 9 місяців по Непорочнім Зачаттю, в році п’ять тисяч сто дев’ятдесять дев’ять (5199) від Сотворення світу; ця дата була мені потверджена Небесами, як правдива і певна".

"Божа сила сповнила Марію; впав серпанок, що закриває надприродний світ... І Вона ясно звиділа Бога Самого в такій славі і розкоші, що ні люди, ні ангели не в стані їх описати, чи досконально зглибити. Було поновлене у Неї все раніше надбане знання про Божественність і людську природу Її пресвятого Сина. І зверх того, Їй тепер були довірені нові тайни з невичерпних Божих архівів... Видіння тривало понад годину. Вийшовши з нього, Пресвята Марія зразу ж відчула, що Немовлятко Бог почало рухатися в Її лоні... Її постать перемінилась в ангельську, обличчя променіло світлом, палаючи саможертвенною любов’ю". Ось як описує самі Пологи через своє видіння блаженна: "Немовлятко Бог вийшов від Своєї Матері не дорогою інших новонароджених, а – навпростець, через стіну лона, не порушуючи її дівичності, неначе промінь світла, що пронизує кришталь. Вийшов, коли Марія клячала в молитовному захваті. Дитятко підхопили на руки помічники святі Архангели Михаїл і Гавриїл, які були при тому присутніми у видимій формі".

І з’явилась на небі «зоря ясна і досвітня» (Об’явлення Св. Івана Богослова 22, 17). Народження Нового Світила було особливим знаком для багатьох посвячених у цю Тайну із Тайн. Орієнтуючись на досвітню зорю, мудреці зі Сходу розшукали Новонародженого і привітали символічними дарами. Золото, ладан і миро – глибоко символічні дари. У давнину золото символізувало не лише багатство, а й духовні скарби. Ладан – це субстанція Душі. Виготовлявся із сосни та кедру, дерев, які мали потужну енергостверджуючу силу та енергетику. Ароматом з ладану обкурюють храм, у якому відбувається богослужіння. Ладан – це містичний зв'язок через вогонь з Небом. Миро готується вищим духовенством церкви з оливкової олії, білого виноградного вина й ароматичних речовин, із спеціальним богослужінням при цьому. Священнослужителі використовують цю пахучу рідину при здійсненні таїнства миропомазання…

Сучасні астрономи, посилаючись на знання древніх астрологів, обґрунтували цікаву версію. 2000 років тому в момент народження Ісуса Христа (зимове сонцестояння) з’явилось нове зіркове скупчення Яслі… Ця назва зафіксована на древніх астрономічних картах. Мало того, обабіч нього є дві маленькі зірочки, назву яких – Віслята – можна знайти в описах Плінія Старшого…

Кожне Різдво Христове – це ще один шанс нам, людям, змінитися внутрішньо. Відкрити серце, впустити туди Світло. І процес цей має бути не одноденний, а повсякчасний:

Кожний день – це Різдво Христове.
Навіть якщо сумно, якщо пада дощ.
Якщо на одному кінці планети – війни,
А на протилежному – бабця Марфа сапа город…
Кожний день – це дарунок від Бога авансом.
Це великий нам шанс в майбуття
Подивився Христос на Землю – і заплакав:
Люди, я ж приходив до вас нещодавно,
Господи, то невже це знов…

Оченята новонародженого Немовляти відсвічують лагідним променистим Світлом. Світлом від Світла. Його тиха усмішка налаштовує на гармонійний лад у Душі, спричинює до світлих розмислів, торкається найпотаємніших духовних струн… Зупинімось на хвильку, запам’ятаймо цей стан, ці відчуття. І, кажучи: «Христос рождається! Славімо Його!», відчуймо, як традиційне до цього часу різдвяне привітання набуває глибиннішого і значимішого значення, аніж завжди. Вслухайтесь: воно не просто промениться Світлом, а допомагає кожному з нас стати його продовженням. Станьмо ним.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі