Посіви озимини на Тернопільщині в задовільному стані

Опубліковано:
4 Січня, 2017

Не хочеться загадувати на майбутнє. Але за прогнозами синоптиків, та аналізами науковців та експертів посіви озимини в агроформуваннях області  в основному задовільному стані. Правда побоювання викликають10-15 відсотків площ озимих пшениці та ячменю, які через пізні терміни посіву тепер перебувають у фазі шильця. При нормальних погодніх умовах вони виправляться запевнив  досвідчений головний агроном ПП Агрон, ФГ Березовський Тернопільського району Володимир Новосад, цієї думки дотримується керівник першого на Тернопіллі та в Україні фермерського господарства « Айова» агроном від Бога Іван Гусар.

Читайте також

До Агрохолдингу «МРІЯ» тернопільські пластуни принесли Вифлеємський вогонь

– В цілому під майбутній основний хліб 2017 року всього озимих посіяли 199,1 тис. га, в тому числі, 17,6 тис  га ячменю,1,3 тис га  жита,189 тис. га озимої  пшениці вітчизняних та зарубіжних сортів та гібридів. Заробили в грунт сільгоспгодарства та фермери Тернопільщини 64,5 тис. га озимого  ріпаку. Для особливих тривог підстав конкретних немає заспокоїв у  департаменті головного управління агропромислового розвитку й продовольства Тернопільської облдержадміністрації його директор Віталій Луй.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: