Коли в тернопільських аптеках подешевшають ліки?

Опубліковано:
1 Січня, 2017

Ціни на нові медпрепарати на Тернопіллі будуть значно нижчими за теперішні. Щоправда, нововведення запрацює аж з лютого 2017-го року, пишуть Тернополяни.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Поки ж міністерство дозволило аптекам впродовж місяця розпродати запас медикаментів за старими цінами. Відтак, препарати, які закуповуватимуть наступного року коштуватимуть уже дешевше.

Таку постанову ухвалив уряд. Аби аптеки самостійно не підвищували ціни, буде стежити Державна служба з лікарських засобів. Крім того, вона вимагатиме, щоб аптеки оприлюднювали у друкованому вигляді перелік референтних цін на ліки.

– Будемо просити пацієнтів, або тих, хто закуповує ліки, як вони побачать, що ціни підвищені, щоб передавали інформацію МОЗ або Держлікслужбі. Тоді ми будемо проводити перевірку. Бо ми фізично не зможемо перевіряти кожну аптеку в Україні, – прокоментувала Уляна Супрун.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: