Тернопільщина нарешті повертає собі багаторічну славу цукрової області

Опубліковано:
31 Грудня, 2016

З семи цукрозаводів, що існують на господарській карті Тернопільщини відновити в маркетинговому 2015-2016 році вдалося трьох в Чорткові ( ТОВ «Радехівський цукор»), в Хоросткові та Збаражі (ТОВ «Компанія «Галичина цукор»). До останнього  переробними надіялися що  у сьогорічному сезоні перероблятиме цукрові буряки Козівським цукрозавод. Але так не трапилося як хотілося. Обнадійлива інформація надійшла до харчовиків й колишніх працівників цукрових заводів ,що у свій час належали  родині відомих агробізнесменів, фермерів Івана і Клавдії Гути.  Відомий німецький інвестор,власник Радехівського і Чортківського підприємств закупив шість заводів у нашій області. Зокрема, Борщівський,Бучацький, Збаразький, Козівським, Лановецький, Хоростківський.

Читайте також

До Агрохолдингу «МРІЯ» тернопільські пластуни принесли Вифлеємський вогонь
У змаганнях на Тернопільщині перемогли… кукурудза та буряк

У кризовий для підприємств галузі період банк знайшов оптимальне рішення для підтримки бізнесу-виробничі потужності цукрових заводів перейдуть до профільного інвестора,- зазначив Віталій Сікорський, голова ТОВ «Радехівський цукор», який належить до міжнародної групи німецької компанії Pteiter &Langen.

Торік переробними виробили 155 тис. тонн білих кристалів, що на 20 відсотків більше. Зауважимо працювало лише дві цукроварні: чортківська і збаразька, які за сезон переробили 900 тисяч тонн цукрових буряків. Ось тепер Тернопільщина нарешті повертає собі  багаторічну славу цукрової області. Незважаючи на спеку, важкий період збирання, копання, а особливо, транспортування, листопадовий сніговий колопас сільгоспвиробники нашої та сусідніх областей вивезли  на заводи 1,3 млн. тонн бурякосировини. Аграрії прогнозували виробництво цукру – піску в межах 155-160 тисяч тонн, на наварили його виробничники трьох заводів 190 тисяч тонн. Звісно найбільшу кількість солодкого продукту видав Чортківський завод – 108 тис. тонн. Це закономірне явище до підготовки переробки солодких коренів там зробили капітальний ремонт, встановили нову лінію виробництва сухого жому,вклали в реконструкцію та оновлене обладнання до мільйона доларів США. А також подбали про логістику, ще взимку підписали договори – контракти на забезпечення цукросировини найбільшими бурякосіючими господарства області. Саме їх заводчани забезпечили транспортом, навантажувальними механізмами, бурякозбиральними комбайнами.

Хоростківський і Збаразький хоч менш потужніші .але їх колективи спрацювали на славу,- каже директор департаменту головного управління агропромислового розвитку й продовольства Тернопільської облдержадміністрації Віталій Луй. У Хоросткові наварили 45,5 тис. тонн,а у Збаражі-36,5 тис. тонн цукру – піску. Крім того заводи постійно забезпечували тваринництво сирим і сухим жомом та іншими похідними продуктами цукроваріння»

. Зростання цукрової промисловості області у цьому році збільшилося на 24,9 відсотки.  Такий прорив дозволив реалізувати харчової продукції та напоїв на суму 4,2 млрд. грн.(35,3 від усієї реалізованої промислової продукції в області)- це на 926 млн. грн. перевищує  показник  попереднього року,- наголосив  на  підсумковій річній прес-конференції голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: