У Тернополі засяяли «Чарівні вогники Різдва»

Опубліковано:
28 Грудня, 2016

Цьогоріч свою традиційну новорічно-різдвяну програму відомий Тернопільський Муніципальний Галицький камерний оркестр презентував на початку останнього тижня 2016-го року в понеділок. Зворушливо-поетична назва «Чарівні вогники Різдва» заздалегідь створила для багатьох шанувальників  талановитого колективу дивовижний передріздвяний настрій. В Українському Домі «Перемога», де відбувався концерт, не було вільних місць. Відчувалось, що люди скучили за доброю, енергетично-насиченою позитивом музикою.

Концертна програма була надзвичайно насиченою. Під керівництвом диригента оркестру, народного артиста України Василя Феленчака прозвучали давно знайомі і популярні мелодії з балету «Лускунчик» Петра Чайковського, саундтреку «Десь у моїй пам’яті» з кінофільму «Один вдома», з увертюри до оперети «Летюча миша» Йогана Штрауса;  джазові композиції Лероя Андерсона та Генрі Манчіні, рок-н-рольні ритми, втілені у попурі на пісні групи «The Beatles», естрадні композиції «Happy New Year» з репертуару «АВВА» та «Let it snow». Твори Едварда Пола та Джорджа Вайла – «Це найчудовіший час у році» і «Ритмічні спалахи Різдва» Брайана Белмаджеса.  Неперевершену й особливу атмосферу навіяли різдвяні мелодії  «Тиха ніч», «Дзвіночки дзвенять», «Щедрик».

Гостями програми був народний аматорський жіночий камерний хор «Gloria» з Бережан (художній керівник Євгенія Біркова). Бережанці «скупали» всіх присутніх у вирі різдвяних колядок. Щире, чутливе виконання аматорів не залишило нікого байдужими. Здавалось, що прийдешнє свято можна було відчути вже і на … дотик. А допомагали «запалювати» чарівні вогники Різдва, як завжди, неперевершені ведучі поетеса Олена Лайко та заслужений журналіст України Михайло Зубик.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: