Суботній рецепт від Олега Ущенка: Ковбаса з коньяком

Опубліковано:
24 Грудня, 2016

Беремо 1 кг свинини, 1 кг телятини, 05, сала і коньяк. Мнясо оббираємо від плівок. мелемо кожне окремо з великими дірками у млинку. сало нарізаємо дрібними кубиками. Все разом перемішуємо до мармуровості.

Наливаємо у склянку 200 мл коньяку. випиваємо для активації хімічних реакцій у мізках і загострення відчуттів.

Сіль, чорний перець, кардамон, гвоздику, червоний моцний перець, паприку, нітрит натрію, шафран, сухий часник, мускатний горіх перемішуємо і висипаємо до мняса.

Все вимішати і лишити на годинку.

Поки мнясо обмінюється ароматами зі спеціями, сьорбаємо коньяк. якщо забракне, можна долити.

Беремо шліфовану кишку, не ковбасянку – вона тонша, наливаємо 200 мл коньяку. набиваємо палиці до 30 см. має вийти 3 штуки.

Якщо палиці тугі, добре з обох боків зав’язані, випиваємо коньяк.

Ппоки ви спите, ковбаса обвітрується від 12 до 24 годин. в залежності від кількості випитого коньяку.

Приходите на кухню, наливаєте коньяку. випиваєте і, коли з’являється різкість в очах обсервуєте процес. ковбаса мала трохи потемніти, а кишка зовні обсохнути.

Викладаємо ковбасу на горішню полицю в холодильнику. три палки має поміститися.

Коньяк має стояти на столі біля холодильника. по-перше, він позитивно впливає на загострення нюху, по-друге, слугує стимулом заглянути в холодильник.

А заглядати тре мінімум раз на день, щоби “рухати” ковбасою, щоби палки ковбаси не лежали на одному місці.

Через три тижні, коли ви підходите до холодильника зі словами “курва, коли та ковбаса дозріє, бо стану алкоголіком”, можете знову налити собі коньяку (без нього вже ніякої ковбаси) і викладаєте ковбасу, наприклад, на піднос, і – на холодильник.

Щодня впродовж тижня перевертаємо ковбасу, щоби рівномірно обвітрювалася.

Коньяку вже не може не хотітися.

За цей час ви навчитеся розрізняти тонкощі його смаків. навчитеся класифікувати його за місцем виробництва і тривалістю витримки. ви вже знаєте, що таке V.S., V.S.O.P., Reserve, Napoleon, XO, Hors d’Age.

Ще за тиждень, якщо ви робили все правильно, ковбаса має стати твердою, на розріз – блискуча і мармурова, а зовні може бути місцями вкритою невеличкими білими плямками.

Аби не переживати, що то за хирня, у вас під руками завжди є коньяк, який додає оптимізму.

Зрештою, ті білі плямки – лише сіль. іноді там може з’явитися благородна пліснява.

Кличете колєґ і, щоби вони не мордувалися питаннями, що то курва за білі плямки і чи мож від них вмерти, наливаєте їм коньяку. і розповідаєте їм, що таке Cognac або Fine Cognac, Eau-de-vie de Cognac, Eau-de-vie de Charentes, Grande Champagne, Grande Fine Champagne, Petit Champagne, Petit Fine Champagne, Fine Champagne, Borderies, Fine Borderies, Fins Bois, Fine Fins Bois, Bons Bois, Fine Bons Bois

Після навали такої купи слів ваші колєги вже не знають, що в їх головах бродить більше – коньяк чи ці слова, і вони просто мовчки жеруть ковбасу…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: