Зіграти Миколая може не кожен, і грати треба дуже обережно, – актор Михайло Безпалько

Опубліковано:
19 Грудня, 2016

Відомий, талановитий актор Тернопільського академічного драматичного театру ім. Тараса Шевченка – славнозвісний «найстарший Дід Мороз України», який уже понад 50 років грає цю роль Михайло Безпалько, поділився досвідом, як зіграти роль Святого Миколая, адже в образі посланця Миколая Чудотворця приходить до дітей уже близько 25 років.  

«Зіграти Миколая – дуже не просто. Я радився зі священиками різних конфесій, перш ніж втілитися у цю роль, і ось що дізнався: найперше – не можна «перебирати на себе святе», – тобто «обов’язки святих». Маю на увазі, що священики сказали мені не ставити дітей на коліна перед Миколаєм (тобто перед собою), не наказувати їм молитися, і взагалі бажано не позиціонувати себе як святого Миколая, а краще зіграти посланця Миколая Чудотворця на землі, який має доручення від святого привітати дітей та передати їм дарунки. Найгірше, коли на святкових заходах у навчальних закладах для ролі святого Миколая обирають школярів, які поняття не мають як грати Чудотворця і зовсім не готові до цієї ролі. Або ж іще не можу дивитися, як образ святого Миколая нівелюють, одягнувши людину, яка грає цього святого, у неошатний одяг, вчепивши бороду із вати. Так робити ні в якому разі не можна. Миколай – це постать, до якої треба ставитися з величезною повагою і, якщо вже хтось зібрався його грати – хай робить це за усіма правилами, врахувавши поради священиків», – каже Михайло Безпалько.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: