Тернополяни у Польщі знімають документальний фільм «Люблін – багатокультурне місто» (Відео)

Опубліковано:
18 Грудня, 2016

Молоді тернополяни Роман Задорожний та Павло Мудрий працюють в рамках проекту Європейської Волонтерської служби «EVS» в Республіці Польща». Протягом року чоловіки у складі творчої групи зніматимуть документальний фільм «Люблін – багатокультурне місто». У команді проекту також киянин Микола Носок та львів’янка Роксолана Магас. Одним із сюжетів фільму буде відео з IX фестивалю «Україна в центрі Любліна», який традиційно проходить в листопаді кожного року. 

Мета фестивалю познайомити якомога більше людей з сучасною українською культурою. У програмі були змагання: «Що я знаю про Україну? Україна -Terra in Cognita» для учнів польських шкіл, фотовиставка «Чверть століття: Україна в 25 фотографіях», присвячена 25-й річниці незалежності України, відбувся концерт відомого українського гурту «Vivienne Mort». Для любителів рукоділля був організований семінар «Ukrart», на яких кожен міг створити українську ляльку-мотанку.

 

  

Протягом двох днів фестивалю в суботу та неділю відбулися покази українських короткометражних фільмів «Сучасне українське кіно» і Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «КISFF» та зустріч з їх організаторами. «Звуки України» представила одну з найпопулярніших серед українських ді-джеїв команду drum&bass «Derrick&Tonika». Відбулась зустріч з молодим українським письменником, мандрівником, блогером Богданом Логвиненко та його книгами «Saint-Porno» та «Подорожні». Фестиваль завершився театральною виставою.

Незалежна мистецька платформа представила драму Пола Ар’є «На початку і в кінці часу». Дія драми відбувається в межах 30-кілометрової зони відчуження навколо Чорнобильської атомної електростанції. Головні герої  86-річна бабуся Прися, її дочка Слава зі своїм сином, які залишились у своєму селі після аварії 26-го квітня 1986 року в тодішній УРСР.

Захід організовано Фондом духовної культури прикордоння під патронатом посла України в Польщі та за підтримки міста Любліна. Фонд Духовної Культури Прикордоння з 2004 року об’єднує міста Польщі, України та Білорусі: Люблін, Брест, Івано-Франківськ, Рівне, Львів та Тернопіль.

Мета діяльності Фонду Духовної Культури Прикордоння – популяризація культурної цінності пограниччя, збереження автентичних традицій, пробудження й поглиблення зацікавленості соціально-історичною ситуацією прикордонних районів, котрі зараз переживають не найкращі часи.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: