Тернопільський підприємець зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом України в Австралії

Опубліковано:
18 Грудня, 2016

У ділових справах тернопільський підприємець, віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура сьогодні перебуває в Австралії. У рамках свого візиту до цієї країни 15 грудня він зустрівся з Надзвичайним та Повноважним послом України в Австралії Миколою Кулінічем.

«Відбулася продуктивна розмова, упродовж якої з’ясувалося, що австралійці по-приятельські налаштовані до українців та України, що дає переваги у подальшому для налагодження тісної співпраці. Єдиний недолік – це велика географічна відстань між двома країнами. Австралія за своїми розмірами має таку ж територію, як Європа разом з Україною. Водночас кількість населення складає 22 мільйони. У цій країні розвинуті всі галузі – від потужного сільськогосподарського виробництва до надсучасної видобувної промисловості. Освітянська галузь тут посідає третє місце. У вищих навчальних закладах Австралії навчається сотні тисяч студентів Китаю та ближньої Азії», – поділився враженнями Тарас Демкура.

За його словами українська спільнота нараховує понад 37тисяч осіб і є чи не найсильнішою частиною мультикультурної спільноти Австралії. Союз українських організацій Австралії очолює Стефан Романів, який родом з Тернопільщини. Водночас він є Генеральним секретарем Світового Конгресу Українців та головою ОУН. Це авторитетна людина в світовому українстві і у владних структурах Австралії, зокрема він нагороджений найвищим орденом країни – «Орденом Австралії».

«Після спілкування з паном послом ми дійшли згоди щодо того, що потенційна галузь для співпраці з Австралією є ІТ-технології. До речі, одна з українських фірм уже відкрила спільне підприємство. Інша перспективна галузь – торгівля українськими меблями, оскільки співвідношення нашої ціни-якості підходить для ринку Австралії. Також приємним є той факт, що одна фірма з України успішно вийшла на австралійський ринок. Також наша держава розпочала співпрацю в напрямку закупівлі атомного палива. Окрім того, великий потенціал має авіакосмічна галузь.

Мирослав Кулініч наголосив на тому, що найважливішим для налагодження бізнесових взаємовідносин є знаходження надійного партнера. Цілком підтримую його позицію, оскільки саме цим я і наша команда Міжнародної торгової палати постійно займаємося. Тому звертаюся до підприємців, які бажають розширювати свою діяльність за межі України, – звертайтеся в регіональні представництва Міжнародної торгової палати ICC Ukraine і до мене особисто. Ми з радістю підкажемо шляхи просування вашого бізнесу чи продукції на нові ринки», – додав Тарас Демкура.

Він також звернув увагу на те, що в травні 2017 року в Києві відбудеться австралійсько-український бізнес-форум, в якому візьмуть участь представники бізнесу та члени парламенту Австралії. Водночас у вересні 2017 року Міжнародна торгова палата організовує візит бізнесових кіл України до Австралії в рамках Світового конгресу торгових палат.

Тарас Демкура висловив подяку президенту Міжнародної торгової палати, раднику Прем’єр-міністра, голові громадської ради при МЗС України Володимиру Щелкунову та начальнику Управління економічного співробітництва МЗС України, заступнику голови Ради експортерів та інвесторів при Міністерстві Олександру Данилейку за організовану зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом України в Австралії Миколою Кулінічем.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: