Згасла життєва світлина Богдана Приймака

Не стало живої історії в стоп–кадрах

12.12.2016 22:46   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

На 69 році життя в сльотаві і примерзлі короткі грудневі дні завершив свій земний шлях, фотомайстер від Бога, людина , що вміла зупинити миттєвості нашого буття. Заслужений журналіст України,член Національної Спілки журналістів України  і фотохудожників Богдан Приймак. Доля дала йому в руки і світлу талановиту голову зброю – фотокамеру. З нею він пройшов як Колумб і відкрив найдрібніші хутори, села і селища, містечка не лише нашого славного Тернопілля, але Західної України.  Але головне у Богдановому сьогочасні-були люди праці, чисті як пшенична зернина, світлі як ранкова зоря.

Понад три десятки літ він працював фотокореспондентом популярної на Україні молодіжки «Ровесник». Про цей творчий і натхнений колектив Богдан Михайлович говорив з гордістю і великою душевною теплотою, Пізніше була регіональна газета «Західна Україна» , безперечно, увесь його талант і всевидюще око фотооб’єктива сфокусувалося,коли очолював відділ фотоілюстрації демократичного і незагажованого обласного періодичного видання «Свобода». Саме з допомогою цього часопису, що писав літопис сьогодення і становлення незалежної України до Богдана Приймака і прийшла заслужена слава і подяка сотень жителів нашого краю. Своє кредо він розкрив у єдиній персональній фотовиставці (2009р.). Його фотосвітлини та життєві фотозамальовки проілюстрували  неординарні книги краєзнавчі «Тернопіль», вірного побратима Богдана Новосядлого «Буцнів». Екскурс в минуле, на хвилях любові» талановитих передчасно згаслих журналістів Люсі Овсянної «Я вже не усміхнуся так», Данила Теличина «Троянда на снігу».

Закрився фотооб’єктив Богдана Приймака. Але пам’ять про цю прекрасну людину. чудового садівника, дбайливого батька й лагідного дідуся буде жити у наших серцях. Спи спокійно, друже Богдане, хай земля буде пухом, і теплою ці грудневі прощальні дні.

Висловлюємо свої  співчуття його сім’ї, родині, сусідам та близьким і друзям!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі