В обласній універсальній науковій бібліотеці провели відкритий діалог «Милосердя: від співчуття до дії»

10.12.2016 14:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці провели відкритий діалог «Милосердя: від співчуття до дії». На захід прийшли   волонтери, члени благодійних організацій, журналісти, які займаються доброчинністю, представники підприємств, що спеціалізуються виготовленні засобів, яких потребують люди з обмеженими фізичним  можливостями.

Одна з організаторів акції - провідний бібліотекар обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Білянська, каже, що благодійників скликали на відкритий діалог, щоб вони поділилися своїм досвідом та заохотили до доброчинності  інших. «Милосердя зробить цей світ кращим, і якби кожен з нас був милосердним і творив добро – не було б злоби, ненависті та війни», - стверджує Наталя Білянська.

Участь у заході  також взяв директор Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного  підприємства «Укрпротез» Юрій Хоміцький: «У нас на підприємстві виробляють протези, ортопедичне взуття та устілки, все це за кошт держави і ми за рік обслуговуємо до 8 тисяч людей з обмеженими фізичними можливостями. Але сьогодні я прийшов наголосити, що чимало людей з особливими потребами не знають, що можуть безкоштовно отримати ці протези, ортопедичне взуття та устілки. Ми раді допомогти кожному, варто до нас лише звернутися і ми сприятимемо чим зможемо», - зазначає Юрій Хоміцький.

А керівник благодійного фонду «Карітас» отець Андрій Марчук зауважив, що милосердя – це не лише матеріальна допомога:  «Благодійність – це не тільки те, що ми віддаємо потребуючим людям одяг, їжу, гроші. Ми маємо бути до них милосердними і у наших вчинках, у нашому відношенні. Бог – це милосердя, тому живімо по-божому закону і будьмо добрими один до одного», - наголошує отець Андрій Марчук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі